Νικητιάδης: Θα επιμείνουμε στην επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Νικητιάδης: Θα επιμείνουμε στην επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Νικητιάδης: Θα επιμείνουμε στην επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Ευχόμενος «καλή Τσικνοπέμπτη και με… μέτρο», από την Κω, ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου με το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Νικητιάδης, δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας για «Επέκταση τακτικής επιδότησης ανεργίας των εποχικά εργαζομένων» που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στον Αέρα» με τη δημοσιογράφο Σάντυ Λαδικού του «Radio Proto 91,5 Fm»,  ο τ.Υφυπουργός μεταξύ άλλων υπογράμμισε : «Σέβομαι τη γιορτινή διάθεση της ημέρας, αλλά για να  έχουν όλοι, αυτή τη διάθεση θα πρέπει και η πολιτεία να φροντίζει για όλους. Αναφέρομαι στο επίδομα ανεργίας και στην  επέκτασης του πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και απέρριψε η κυβέρνηση της ΝΔ».  

Ο  κ. Νικητιάδης εξέφρασε την ανησυχία του ότι η απόρριψη της τροπολογίας αποτελεί πλήγμα στις εργασιακές σχέσεις που ως άμεσο αποτέλεσμα μπορεί να έχει την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με ότι αυτό συνεπάγεται στον τομέα του τουρισμούΠαραθέτοντας στοιχεία για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που απασχολούνται την καλοκαιρινή περίοδο ο τ. Υφυπουργός σημείωσε ότι : «Συνολικά σε όλη τη χώρα χρειάζονται 55.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι που θα έρθουν από το εξωτερικό. Στην Κω 3.000 και στη Ρόδο 5.000 ενδεικτικά. Αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές δε θα αναζητούσαμε εργαζόμενους από το εξωτερικό»..

Το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους που είναι η καρδία της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας σημείωσε τέλος ο κ. Νικητιάδης, υπογραμμίζοντας οτι : «Η τροπολογία που καταθέσαμε ήταν απολύτως λελογισμένη και ελεγχόμενη δημοσιονομικά. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση την απέρριψε. Εμείς θα επανέλθουμε. Δε θα το αφήσουμε έτσι.  Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους στον τουρισμό».

Σχετικό ηχητικό εδώ : https://youtu.be/Kkz1FYUN3nc

ADVERTORIALS