Η Τεχνική Έκθεση για τον Ηλεκτροφωτισμό της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών

Η Τεχνική Έκθεση για τον Ηλεκτροφωτισμό της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ KOSNEWS24.GR

Δείτε παρακάτω την τεχνική έκθεση της ανασυνταχθείσας μελέτης με τίτλο: «Ηλεκτροφωτισμός Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών, ανασύνταξη μελέτης» (Α.Μ. 11/2021), προϋπολογισθείσας δαπάνης 2.361.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Η παρούσα τεχνική έκθεση αναφέρεται στην μελέτη για εγκατάσταση νέου οδοφωτισμού ή αλλαγή του υπάρχοντος, με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τεχνολογίας LED, στην δημοτική ενότητα Ηρακλειδών και συγκεκριμένα στις παρακάτω επιμέρους δημοτικές κοινότητες:

• Κέφαλος


1) Στην επαρχιακή οδό Κεφάλου, από το ύψος περίπου της δημοτικής παιδικής χαράς έως και το Δημοτικό σχολείο Κεφάλου, συνολικού μήκους 725μ. και πλάτους 6μ και θα την ονομάζουμε «Οδό Α».
2) Στον επαρχιακό δρόμο Κεφάλου, από το ύψος περίπου του κάστρου έως και το παρεκκλήσι του Αγ. Ιωάννου Θεολόγου, συνολικού μήκους 825μ. και πλάτους 7μ. και θα την ονομάζουμε «ΟδόΒ».
3) Στον παράλληλο επαρχιακό δρόμο της επαρχιακής οδού Κω-Κεφάλου, που ξεκινάει από το “Sevi Apartments” και καταλήγει πάλι στην επαρχιακή οδό Κω-Κεφάλου στο ύψος της εκκλησίας «Δ.Βραχνός εις μνήμην», συνολικού μήκους 2.340μ. και πλάτους 6μ. και θα την ονομάζουμε «Οδό Γ».

• Καρδάμαινα


1) Στον επαρχιακό δρόμο που ξεκινάει από την είσοδο της πόλης (στο ξεκίνημα της νησίδας) και καταλήγει κάθετα στην οδό 25η Μαρτίου στο ύψος του supermarket «Μάνος», συνολικού μήκους 390μ. και πλάτους 9μ. και θα την ονομάζουμε «Οδό Δ».
2) Στον παραλιακό δρόμο που ξεκινάει στο τέλος της οδού 25η Μαρτίου και καταλήγει σε δύο σημεία, το 1ο είναι στην είσοδο του ξενοδοχείου «Atlantica Porto Bello Beach» και το 2ο στην μαρίνα «Porto Bello», συνολικού μήκους 2.900μ. και πλάτους 6-7μ. και θα την ονομάζουμε «Οδό Ε».
3) Σε παράπλευρο δρόμο της επαρχιακής οδού Καρδάμαινας – Πυλίου συνολικού μήκους 760μ. και θα την ονομάζουμε «Οδό ΣΤ».
4) Στον παραλιακό δρόμο που ξεκινάει από το εστιατόριο «Άνεμος» και καταλήγει στο ξενοδοχείο «Mitsis Blue Domes Resort&Spa», συνολικού μήκους 3.760μ. και πλάτους 6μ. και θα την ονομάζουμε «Οδό Ζ».
5) Στον επαρχιακό δρόμο που ξεκινάει από το εστιατόριο «Άνεμος», περνάει κάθετα τον επαρχιακό δρόμο Καρδάμαινα-Πυλί και καταλήγει στο δημοτικό σχολείο της Καρδάμαινας, συνολικού μήκους 900μ. και πλάτους 5μ. και θα την ονομάζουμε «Οδό Η».

• Αντιμάχεια
1) Στην οδό 25ης Μαρτίου που ξεκινάει από την διασταύρωση της με την οδό Παπανικολάου και καταλήγει στην επαρχιακή οδό Κω-Κεφάλου, συνολικού μήκους 925μ. και πλάτους 6-7μ. και θα την ονομάζουμε «Οδό Θ».
2) Στην οδό Ρήγα Φεραίου που ξεκινάει από το Παραδοσιακό σπίτι Αντιμάχειας και καταλήγει κάθετα στην οδό 25ης Μαρτίου, συνολικού μήκους 570μ. και πλάτους 4-5μ. και θα την ονομάζουμε «Οδό Ι».
3) Στην οδό Παπανικολάου που ξεκινάει από την διασταύρωσή της με την 25η Μαρτίου και καταλήγει στην 28ης Οκτωβρίου, συνολικού μήκους 800μ. και πλάτους 6μ. και θα την ονομάζουμε «Οδό Κ».
4) Στην επαρχιακή οδό που ξεκινάει από την 28η Οκτωβρίου και καταλήγει στην επαρχιακή οδό Αντιμάχειας-Μαστιχάρι, συνολικού μήκους 270μ. και πλάτους 5μ. και θα την ονομάζουμε «Οδό Λ».
5) Στην επαρχιακή οδό που ξεκινάει από την 28η Οκτωβρίου και καταλήγει στην οδό Παπανικολάου, συνολικού μήκους 530μ. και πλάτους 4-5μ. και θα την ονομάζουμε «Οδό Μ».

• Μαστιχάρι
Στην επαρχιακή οδό που ξεκινάει από την επαρχιακή οδό Κως-Κεφάλου και καταλήγει στο εξωκλήσι Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης κοντά στο ξενοδοχείο «Mastichari Bay», συνολικού μήκους 4970μ. και πλάτους 5-7μ. και θα την ονομάζουμε «Οδό Ν».

Σκοπός
Οι παραπάνω εργασίες αποσκοπούν στην βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας κυρίως των οχημάτων, αλλά συγχρόνως και στην ασφαλή συνύπαρξή τους με τα δίκυκλα, τους ποδηλάτες και τους πεζούς - κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες - με αποτέλεσμα την αύξηση της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας και την αποφυγή κινδύνων τροχαίων ατυχημάτων. Συγχρόνως με την σωστή φωτοτεχνική μελέτη, την κατάλληλη επιλογή υλικών και χρωμάτων, θα επιτευχθεί και το ανάλογο αισθητικό αποτέλεσμα, για την ολοκληρωμένη ανάδειξη των περιοχών που θα γίνουν οι παραπάνω εργασίες. Όλες οι εγκαταστάσεις μελετήθηκαν και θα κατασκευασθούν με γνώμονα την ασφάλεια κοινού και εργαζομένων, την μεγάλη διάρκεια ζωής των εγκαταστάσεων σε συνδυασμό με χαμηλό κατά το δυνατό αρχικό κόστος και μικρή δαπάνη συντήρησης, την ευχέρεια διελεύσεων των πάσης φύσης δικτύων προς εξασφάλιση συνεχούς συντήρησης και την επίτευξη ενεργειακής οικονομίας.

Υφιστάμενη κατάσταση
Η υφιστάμενη κατάσταση καθιστά την παρέμβαση απαραίτητη καθώς η υποδομή είναι είτε γερασμένη, είτε ανύπαρκτη, ενώ η κατάσταση φωτισμού ανεπαρκής. Σε όσα τμήματα από ταπαραπάνω υπάρχει φωτισμός, αφορά κυρίως φωτιστικά παλιάς τεχνολογίας τοποθετημένα επί στύλων ΔΕΗ, ασύμμετρα τοποθετημένα με αποτέλεσμα την φωτιστική ανομοιομορφία, ενώ η παρωχημένη εικόνα των φωτιστικών σωμάτων δημιουργεί έντονα την αίσθηση της εγκ ατάλειψης του χώρου. Άρα είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν νέοι ιστοί με καινούργιας τεχνολογίας φωτιστικά LED, αφού αφορούν κυρίως τμήματα δρόμων που ενώνουν αστικό ιστό με δημόσιες υποδομές, π.χ. σχολεία.

Αντικείμενο – Γενική Τεχνική Περιγραφή

Οι φωτοτεχνικοί υπολογισμοί έγιναν εξ ολοκλήρου με τη χρήση Η/Υ. Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα DIALux evo v.5.10. Σημειώνεται ότι όπου γίνεται αναφορά σε προϊόντα οι τύποι είναι ενδεικτικοί και χρησιμοποιούνται για την ρεαλιστική εκπόνηση της μελέτης. Η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας θα εξασφαλισθεί από το δίκτυο χαμηλής τάσης 50 Hz/400 VAC της Δ.Ε.Η που θα διέρχεται πλησίον των χώρων του έργου ή θα εξασφαλιστεί από ήδη υπάρχοντα πίλλαρς, όπως θα περιγράφεται αναλυτικά στο τεύχος «Τεχνική Περιγραφή». Όλα τα φωτιστικά θα είναι τεχνολογίας LED ισχύος από 25-50W χωρίς βραχίονα και 50-80W με βραχίονα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του δρόμου και τα αποτελέσματα της φωτοτεχνικής μελέτης, ενώ το καλώδιο τροφοδοσίας που επιλέγεται για τις γραμμές θα είναι τύπου ΝΥΥ 5x10mm2. Η τροφοδοσία των φωτιστικών θα γίνεται με εναλλαγή των φάσεων. Η γείωση συνολικά της εγκατάστασης θα γίνει όπως προβλέπεται στα τεύχη της μελέτης και σε κάθε περίπτωση βάση της ισχύουσας Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Θα χρησιμοποιηθούν ράβδοι γείωσης ανά 3 ιστούς όπως και για την γείωση των πίλλαρς. Η διατομή της γείωσης των ιστών προς τον κύριο αγωγό γείωσης θα είναι τουλάχιστον 6mm2 και θα χρησιμοποιηθούν κατάλληλοι ακροδέκτες σύνδεσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την τοποθέτηση των ιστών ηλεκτροφωτισμού πρέπει να τηρείται το όριο ασφαλείας από εναέρια καλώδια της ΔΕΗ, το οποίο ορίζεται ως ένας κύλινδρος διαμέτρου 2.50 m περί του μήκους των καλωδίων αυτών. Σε περίπτωση που δεν τηρείται ο παραπάνω όρος θα πρέπει ή με της οδηγίες της επίβλεψης και τη σύμφωνη γνώμη του μελετητή να επανεξεταστεί η θέση των ιστών που δημιουργούν πρόβλημα, είτε να ζητηθεί από τη ΔΕΗ η ανύψωση των κολώνων της ή η απογείωση του δικτύου της. Μέχρι την άρση της τυχόν παραπάνω επικινδυνότητας απαγορεύεται ρητά η τοποθέτηση των ιστών ηλεκτροφωτισμού.

Οι τελικές θέσεις των ιστών και των φωτιστικών σωμάτων προκύπτουν από τα αποτελέσματα των Φωτοτεχνικών Υπολογισμών στο τεύχος «Τεχνική Περιγραφή». Οι αποστάσεις των ιστών μεταξύ τους θα είναι το λιγότερο είτε 25μ., είτε 30μ. Οι ισχύς του συνόλου των φωτιστικών θα είναι περίπου μεταξύ 28-50W. Οι φωτοτεχνικοί υπολογισμοί έγιναν με βάση τις αναλυτικές εξισώσεις της φωτομετρίας με τη βοήθεια του προγράμματος Η/Υ DIALux evo v.5.10. Οι απαιτούμενες συνθήκες φωτισμού προσδιορίστηκαν στα πλαίσια της φωτοτεχνικής μελέτης σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΛΟΤ – CEN/TR 13201.01, 13201.02,13201.03, 13201.04. Ωστόσο οι ακριβείς θέσεις των ιστών φωτισμού και ο χώρος διέλευσης των καλωδίων είναι ενδεικτικός και μπορεί να επιλεγεί σε οποιαδήποτε πλευρά της οδού σύμφωνα με την επιλογή της επίβλεψης.

O ανάδοχος θα υποχρεούται να παρουσιάσει δείγμα των φωτιστικών σωμάτων και ιστών/βραχιόνων για έγκριση από την επίβλεψη, πριν την τοποθέτηση. Οι τεχνικές προδιαγραφές των υπό έγκριση φωτιστικών σωμάτων πρέπει να προσκομιστούν στην Yπηρεσία. Το όποιο φωτιστικό προταθεί από τον ανάδοχο θα πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογη φωτοτεχνική μελέτη η οποία θα ελεγχθεί από την υπηρεσία σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρότυπα.

Οι εργασίες περιληπτικά θα περιλαμβάνουν:

❖ την εκσκαφή χανδάκων σε εδάφη γαιώδη για την τοποθέτηση των καλωδιώσεων . Το βάθος του σκάμματος 70cm και το πλάτος 40cm.
❖ την προμήθεια και τοποθέτηση πλαστικού σωλήνα για την προστασία των καλωδίων, εντός του χάνδακος.
❖ Εργασία αφαίρεσης διακοσίων(200) εγκατεστημένων χαλύβδινων ιστών φωτισμού, με ή χωρίς βραχίονες και φωτιστικά και μεταφορά τους σε χώρο του Δήμου.
❖ Την κατασκευή βάσεων των ιστών από σκυρόδεμα C20/25.
❖ την προμήθεια και τοποθέτηση καλωδίου ισχύος αλλά και χαλκού γείωσης.
❖ τον εγκιβωτισμό των σωλήνων με άμμο λατομείου.
❖ την πλήρωση των χανδάκων με θραυστό αμμοχάλικο λατομείου.
❖ την αποκατάσταση των πεζοδρομίων και παράδοση αυτών στην κατάσταση πριν τις εργασίες εκσκαφής.
❖ επίσης στην κατασκευή περιλαμβάνεται η προμήθεια και εγκατάσταση των ιστών και των φωτιστικών σωμάτων καθώς και
❖ των ερμαρίων με τους ηλεκτρικούς πίνακες τροφοδοσίας της εγκατάστασης και η υποδομή για την διασύνδεση με την εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος (συμπεριλαμβανομένων και των απαραίτητων πιστοποιητικών εγκατάστασης που απαιτεί η νομοθεσία).
❖ όλες οι απαραίτητες δοκιμές των εγκαταστάσεων και τέλος
❖ απολογιστικές εργασίες προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της αρχαιολογικής επίβλεψης κατά την διάρκεια των εργασιών εκσκαφών του έργου.

Στο τεύχος «Φωτομετρική Μελέτη», θα υπάρχουν αναλυτικοί φωτοοδοχάρτες όλων των παραπάνω οδών και δρόμων, που θα φαίνονται αναλυτικά οι θέσεις των ιστών φωτισμού και των πίλλαρς που θα τους τροφοδοτούν. Το συνολικό μήκος που θα εγκατασταθούν νέοι ιστοί οδοφωτισμού με φωτιστικά τεχνολογίας LED είναι 17.485μ. και το συνολικό μήκος που θα αλλαχθούν τα φωτιστικά επί στύλων ΔΕΗ με νέα φωτιστικά τεχνολογίας LED, είναι 3.290μ.

Τοπολογία

Η μελέτη προβλέπει:
• την εγκατάσταση ιστών οδικού φωτισμού ύψους 6μ. με φωτιστικά LED ισχύος περίπου 23W26W για τις οδούς Γα, Εβ, Ζ, Η Να και Νγ.
• την εγκατάσταση ιστών οδικού φωτισμού ύψους 6μ. με φωτιστικά LED ισχύος περίπου 35W38W για τις οδούς Α, Θ, Κ, Λ.
• την εγκατάσταση ιστών οδικού φωτισμού ύψους 7μ. με φωτιστικά LED ισχύος περίπου 33W36W για τις οδούς Β, Εα.
• την εγκατάσταση ιστών οδικού φωτισμού ύψους 7μ. με φωτιστικά LED ισχύος περίπου 28W31W για τις οδούς Νδ.
• την εγκατάσταση ιστών οδικού φωτισμού ύψους 9μ. και 10μ. με φωτιστικά LED ισχύος περίπου 44W-48W για τις οδούς Δ και Νβ.
• την αντικατάσταση υπαρχόντων παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικών επί στύλων ΔΕΗ με φωτιστικά LED ισχύος ίδιας με αυτά που θα επιλεγούν τελικά για την οδό Γα και στις οδούς Γβ, Στα, ΣΤβ, Ι και Μ.

Οι παροχές ρεύματος που προβλέπει η μελέτη είναι:
• Οδός Α συνολικού μήκους 725μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από δυο(2) παροχές, μία υπάρχουσα και μία νέα. Προβλέπονται
αναχωρήσεις για κάθε παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 140 μέτρων περιλαμβάνει 7 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 230 μέτρων περιλαμβάνει 10 ιστούς

➢ Παροχή Α2:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 300 μέτρων περιλαμβάνει 15 ιστούς.
• Οδός Β συνολικού μήκους 825μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από δύο(2) υφιστάμενες παροχές. Προβλέπονται αναχωρήσεις για
κάθε παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 400 μέτρων περιλαμβάνει 17 ιστούς.

➢ Παροχή Α2:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 425 μέτρων περιλαμβάνει 19 ιστούς
• Οδός Γα συνολικού μήκους 960μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από μία(1) νέα παροχή. Προβλέπονται αναχωρήσεις για κάθε παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 500 μέτρων περιλαμβάνει 16 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 460 μέτρων περιλαμβάνει 17 ιστούς.
• Οδός Γβ συνολικού μήκους 1380μ.:
Θα γίνει αντικατάσταση 31τεμ. παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικών επί στύλων ΔΕΗ, με νέα φωτιστικά LED.
• Οδός Δ συνολικού μήκους 390μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από μία(1) υφιστάμενη παροχή. Προβλέπονται αναχωρήσεις για κάθε παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 390 μέτρων περιλαμβάνει 16 ιστούς.
• Οδός Εα & Eβ συνολικού μήκους 2900μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από τέσσερεις (4) νέες παροχές. Προβλέπονται αναχωρήσεις για κάθε παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 362,5 μέτρων περιλαμβάνει 15 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 362,5 μέτρων περιλαμβάνει 15 ιστούς

➢ Παροχή Α2:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 362,5 μέτρων περιλαμβάνει 14 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 362,5 μέτρων περιλαμβάνει 13 ιστούς

➢ Παροχή Α3:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 362,5 μέτρων περιλαμβάνει 12 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 362,5 μέτρων περιλαμβάνει 12 ιστούς

➢ Παροχή Α4:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 362,5 μέτρων περιλαμβάνει 12 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 362,5 μέτρων περιλαμβάνει 13 ιστούς
• Οδός ΣΤα & ΣΤβ συνολικού μήκους 760μ.:
Θα γίνει αντικατάσταση 21τεμ. παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικών επί στύλων ΔΕΗ, με νέα φωτιστικά LED.
• Οδός Ζ συνολικού μήκους 3760μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από πέντε (5) νέες παροχές. Προβλέπονται αναχωρήσεις για κάθε
παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 376 μέτρων περιλαμβάνει 13 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 376 μέτρων περιλαμβάνει 13 ιστούς

➢ Παροχή Α2:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 376 μέτρων περιλαμβάνει 12 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 376 μέτρων περιλαμβάνει 13 ιστούς

➢ Παροχή Α3:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 376 μέτρων περιλαμβάνει 12 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 376 μέτρων περιλαμβάνει 13 ιστούς

➢ Παροχή Α4:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 376 μέτρων περιλαμβάνει 12 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 376 μέτρων περιλαμβάνει 13 ιστούς

➢ Παροχή Α5:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 376 μέτρων περιλαμβάνει 12 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 376 μέτρων περιλαμβάνει 13 ιστούς
• Οδός Η συνολικού μήκους 900μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από μία(1) νέα παροχή. Προβλέπονται αναχωρήσεις για κάθε παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 450 μέτρων περιλαμβάνει 15 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 450 μέτρων περιλαμβάνει 16 ιστούς.
• Οδός Θ συνολικού μήκους 925μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από δυο(2) παροχές, μία υπάρχουσα και μία νέα. Προβλέπονται αναχωρήσεις για κάθε παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 180 μέτρων περιλαμβάνει 8 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 350 μέτρων περιλαμβάνει 7 ιστούς

➢ Παροχή Α2:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 300 μέτρων περιλαμβάνει 12 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 300 μέτρων περιλαμβάνει 13 ιστούς.
• Οδός Ι συνολικού μήκους 570μ.:
Θα γίνει αντικατάσταση 15τεμ. παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικών επί στύλων ΔΕΗ, με νέα φωτιστικά LED.
• Οδός Κ συνολικού μήκους 800μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από μία(1) νέα παροχή. Προβλέπονται αναχωρήσεις για κάθε παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 400 μέτρων περιλαμβάνει 16 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 400 μέτρων περιλαμβάνει 17 ιστούς.
• Οδός Λ συνολικού μήκους 270μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από μία(1) υφιστάμενη παροχή. Προβλέπονται αναχωρήσεις για κάθε παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 270 μέτρων περιλαμβάνει 12 ιστούς.
• Οδός Μ συνολικού μήκους 530μ.: Θα γίνει αντικατάσταση 18τεμ. παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικών επί στύλων ΔΕΗ, με νέα φωτιστικά LED.
• Η οδός Ν χωρίζεται σε 4 υποσύνολα ως εξής:
a. Οδός Να συνολικού μήκους 950μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από μία(1) νέα παροχή. Προβλέπονται αναχωρήσεις για κάθε
παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 475 μέτρων περιλαμβάνει 16 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 475 μέτρων περιλαμβάνει 16 ιστούς.
b. Οδός Νβ συνολικού μήκους 60μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από μία(1) υφιστάμενη παροχή. Προβλέπονται αναχωρήσεις για
κάθε παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 60 μέτρων περιλαμβάνει 3 ιστούς.
c. Οδός Νγ συνολικού μήκους 1390μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από δύο(2) νέες παροχές. Προβλέπονται αναχωρήσεις για κάθε παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 350 μέτρων περιλαμβάνει 12 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 350 μέτρων περιλαμβάνει 12 ιστούς.

➢ Παροχή Α2:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 350 μέτρων περιλαμβάνει 12 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 340 μέτρων περιλαμβάνει 11 ιστούς.
d. Οδός Νδ συνολικού μήκους 2630μ.:
Η εγκατάσταση θα τροφοδοτηθεί από τρεις(3) νέες παροχές. Προβλέπονται αναχωρήσεις για κάθε παροχή ως εξής:

➢ Παροχή Α1:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 440 μέτρων περιλαμβάνει 14 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 440 μέτρων περιλαμβάνει 15 ιστούς.

➢ Παροχή Α2:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 440 μέτρων περιλαμβάνει 15 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 440 μέτρων περιλαμβάνει 15 ιστούς.

➢ Παροχή Α3:
Η αναχώρηση Νο1 συνολικού μήκους 440 μέτρων περιλαμβάνει 15 ιστούς.
Η αναχώρηση Νο2 συνολικού μήκους 430 μέτρων περιλαμβάνει 14 ιστούς.
6. Νομοθεσία-Κανονισμοί
Η Ε.Ε. έχει θεσπίσει πολλές οδηγίες και κανονισμούς που βρίσκουν εφαρμογή στο φωτισμό. Στις οδηγίες αυτές συμπεριλαμβάνονται κάποιες που είναι υποχρεωτικές στην τήρηση τους από τα κράτη μέλη και κάποιες άλλες οι οποίες είναι ανοικτές σε τροποποιήσεις. Μερικές από τις πιο σημαντικές είναι:

a. Απαιτήσεις Οικολογικού Σχεδιασμού των Προϊόντων που καταναλώνουν Ενέργεια ( Eco- Design requirements of Energy related Products, ERP )
b. Ενεργειακή Επισήμανση Οικολογικών Προϊόντων ( Energy Labeling of Eco-Design Products)
c. Οδηγία Χαμηλής Τάσης (Low Voltage Directive, LDV)
d. Ηλεκτρομαγνητική Συμβατότητα (Electromagnetic Compatibility, EMC)
e. Εναπόθεση Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού(Waste Electrical and Electronic Equipment, WEEE)
f. Απαγόρευση Επικίνδυνων Συστατικών(Restriction of hazardous Substances, RoHS)
g. Οδηγία Ενεργειακού Σχεδιασμού( Energy Service Directive, ESD)
h. Καταγραφή, Αξιολόγηση, Εξουσιοδότηση και Περιορισμός των Χημικών (REACH)

Γενικές Προδιαγραφές Υλικών
Στο τεύχος «Τεχνικές Προδιαγραφές» θα υπάρχουν αναλυτικές προδιαγραφές για όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στο έργο. Όλα τα υλικά θα πρέπει να συμμορφώνονται με την ισχύουσα Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρότυπα, όπως και με τα διεθνή πρότυπα όπου αναφέρονται. Θα πρέπει να συνοδεύονται από όλα τα έγγραφα και πιστοποιητικά χρειάζεται να έχουν βάση της νομοθεσίας και των προτύπων και όσα αναφέρονται στο τεύχος «Τεχνικές Προδιαγραφές».

Οι περισσότεροι ιστοί φωτισμού του έργου θα είναι κατασκευασμένοι από ανοξείδωτο χάλυβα και για 1η φορά θα τοποθετηθούν ιστοί νέας τεχνολογίας FRP (Fiber glass reinforced plastic) ή αλλιώς πολυμερές πλαστικό ενισχυμένο με ίνες γυαλιού, που θα τοποθετηθούν σε όσους δρόμους «τρέχουν» παράλληλα με την ακτή και θα έχουν μεγάλη αντοχή σε κάθε είδους διάβρωση προκαλείται από το παραθαλάσσιο περιβάλλον και θα ξεπερνάνε τα 20 χρόνια ζωής το λιγότερο, με μηδενικό κόστος
συντήρησης.

Τα φωτιστικά θα έχουν ισχύ περίπου από 28W-50W ανά περίπτωση και σε κάθε περίπτωση ο Ανάδοχος θα πρέπει να προσκομίσει αναλυτική φωτοτεχνική μελέτη αν επιλέξει διαφορετικής ισχύος
και απόδοσης φωτιστικό, από αυτά που αναφέρονται στο τεύχος «Τεχνικές Προδιαγραφές».

ADVERTORIALS