Σε εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας στο Τιγκάκι - Οι δηλώσεις του Δημάρχου Κω για τις εργασίες στην περιοχή

Σε εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας στο Τιγκάκι - Οι δηλώσεις του Δημάρχου Κω για τις εργασίες στην περιοχή
Στην πλατεία Τιγκακίου βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δημάρχου Κω, Πέτρος Πετρής, με αφορμή την εξέλιξη των εργασιών στην περιοχή. 
 
Από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της ανάπλασης στο Τιγκάκι και συγκεκριμένα από την πλατεία έως και την ταβέρνα ''ΠΛΩΡΗ'', ενώ ταυτόχρονα αλλαγές θα γίνουν και στην πλατεία της περιοχής.
 
Αυτή τη στιγμή στην πλατεία χαράζεται ο κυκλοφοριακός κόμβος,  καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι σήμερα, θέτοντας σε κίνδυνο πεζούς αλλά και τους οδηγούς που δεν ήξεραν ποια πορεία να ακολουθήσουν. 
 
Ο κ. Νικηταράς σημείωσε ότι μετά την χάραξη του κόμβου, θα ακολουθήσουν τα όμβρια ύδατα. 
 
Όσον αφορά στο αισθητικό κομμάτι της περιοχής, θα απομακρυνθεί η στάση των λεωφορείων και θα αντικατασταθεί με μια νέα, ενώ και το info kiosk θα μεταφερθεί πιο πλάγια, έτσι ώστε μετά και τις απαραίτητες αλλαγές (κόψιμο του τοοχίου που κρύβει τη θέα προς τη θάλασσα) η περιοχή να παρουσιάζει μια νέα πιο σύγχρονη εικόνα, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Νικηταράς.
 
Εκτός όμως από τα παραπάνω έργα, βρίσκεται στον αέρα μια προκήρυξη που αφορά στη μίσθωση ακινήτου προς τις Αλυκές, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής με παρεμβάσεις που θα αναδείξουν τον οικισμό και θα τον καταστήσουν πιο χρηστικό. 
 
Επίσης βρίσκεται στα αρμόδια Υπουργεία, μελέτη προκειμένου να δημιουργηθεί πεζόδρομος από το Beach Bar King Size έως και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Byron. Το έργο θα υλοποιηθεί, πιθανότατα, τον επόμενο χειμώνα.
 
Ο Δήμαρχος Κω σημείωσε ακόμη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη φάση της διερεύνησης για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου από την Λάμπη έως και το Τιγκάκι. Ο κ. Νικηταράς δήλωσε ότι για να καταστεί δυνατό να δημιουργηθεί ο ποδηλατόδρομος θα πρέπει να γίνουν απαλλοτριώσεις ή παραχωρήσεις από τους ιδιοκτήτες.
 
Δείτε παρακάτω φωτογραφίες αλλά και βίντεο από τις δηλώσεις. 
ADVERTORIALS