Ι. Ρούφα προς Δημοτική Αρχή για το ΠΕΕ 2023: Τι ακριβώς κάνετε επί 4 χρόνια;

Ι. Ρούφα προς Δημοτική Αρχή για το ΠΕΕ 2023: Τι ακριβώς κάνετε επί 4 χρόνια;

Η πρωτολογία της επικεφαλής της παράταξης Όραμα και Δράση Ιωάννας Ρούφα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω για το ΠΕΕ 2023.


Ανατρέχοντας στα 4 τεχνικά προγράμματα που έχετε καταθέσει έχω την αίσθηση ότι ανακαλύπτω το «μαύρο κουτί» ενός προδιαγεγραμμένου δυστυχήματος.

Δεν ξέρω, αν οι αριθμοί είναι τρομακτικοί το ερώτημα όμως είναι ένα, σαφές και αμείλικτο: τι ακριβώς κάνετε επί 4 χρόνια;

2020: Παραλάβατε ως συνεχιζόμενα 69 έργα και 4 μελέτες.

Προτείνατε ως νέα 51 έργα και 37 μελέτες.

Το ύψος του τεχνικού προγράμματος ανερχόταν σε 19.677.000 εκ. ευρώ εκ των οποίων περίπου τα 15 εκ. θα ήταν από ίδιους πόρους.

2021: τα συνεχιζόμενα έργα, με δικά σας πάντα στοιχεία ,ήταν 51. Όσα ακριβώς είχατε βάλει ως νέα το 2020 οι δε συνεχιζόμενες μελέτες 18.

Προτείνατε 56 νέα έργα και 34 μελέτες και θα σταματήσω να αναφέρομαι στις μελέτες γιατί εκεί γίνεται της απευθείας ανάθεσης.

Βρίθουν οι απευθείας αναθέσεις για συμβουλευτικές υπηρεσίες και μελέτες στο όνομα της «ανάδειξης και της αξιοποίησης» τις οποίες αγνοεί το δημοτικό συμβούλιο και που χωράνε όλες στο πλαφόν των 25.000 για να είναι απευθείας η ανάθεση στην μία και μοναδική πρόταση που υποτίθεται ότι κατατέθηκε. Δημοτικό χρήμα τσάμπα και βερεσέ. Διασπάθιση του δημοτικού χρήματος και μελέτες που θα μείνουν στο συρτάρι.

Το ύψος του ΠΕΕ για το 2021 ανερχόταν στα 21.εκ ευρώ . Το ύψος των συνεχιζόμενων –ξανασυνεχιζόμενων έργων για το 2021 ανερχόταν στα 8 εκ. ευρώ καθώς γύρω στα 4.5 εκ. ευρώ ήταν τα έργα της δημοτικής περιόδου Κυρίτση που ολοκληρώθηκαν ή που δεν ξεκίνησαν ακόμα όπως προκύπτει από τις ερωτήσεις που κατέθεσα.

Τότε ήταν που πολύ απλά σας ρώτησα να μας αναφέρεται έστω και ένα έργο που ξεκινήσατε και ολοκληρώσατε και μας είπατε ότι κάματε τις οριζόντιες διαγραμμίσεις στους δρόμους!

Πάμε τώρα στο ΠΕΕ του 2022 που θα γινόταν οργασμός έργων και θα τρίβαμε τα μάτια μας… Η αλήθεια είναι ότι από φλάς… τίποτα άλλο.

2022: τα ξανά ξανά συνεχιζόμενα έργα από το 2020 και 2021 ανέρχονταν στο ποσό των 20. Εκ. ευρώ.

Ένα εκ .ευρώ λιγότερα από το σύνολο -προσέξτε -από το σύνολο του τεχνικού προγράμματος του 2021. Για να καταλάβουν οι δημότες, αν θέλουν να καταλάβουν, πόσο μεγάλο έργο υλοποιήσατε. Για να απομυθοποιήσουμε τον χορό των εκατομμυρίων.

Φουσκώνεται τον προϋπολογισμό στα 24 εκ. ευρώ με 36 νέα έργα. Σας είπα τότε ότι οι ασφαλτοστρώσεις δεν σώνουν την παρτίδα.

Τα νέα σχολεία έγιναν προκάτ, τα πάρκινγκ μακέτες βλέπε kaza romana , οι αναπλάσεις ελιές και κάτι σαν το κόλλυβο που φτιάξατε στην πλατεία της Αντιμάχειας το οποίο κάθε φορά που περνάω ντρέπομαι που το βλέπω. Ο παιδικός σταθμός της Κεφάλου απλός κωδικός…

Όταν βέβαια επρόκειτο για την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας μια χαρά προλάβατε με την απευθείας ανάθεση των 800.000 ευρώ.

Και όσο μελετούσα το “μαύρο κουτί” των τριών copy paste ΠΕΕ που ψηφίστηκαν για να μην υλοποιηθούν Δευτέρα μεσημέρι δεν μας έχετε στείλει ακόμα την εισήγηση για το προς ψήφιση τεχνικό πρόγραμμα.

Ψάχνω στο διαύγεια να βρω έστω την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής για να πάρουμε κάποια στοιχεία με τα οποία η παράταξη να μπορέσει να συνεδριάσει, τίποτα.

Τώρα θα το στήνουν μου λένε οι συνάδελφοι για να δικαιολογήσουν την αγωνία μου.

Ύστερα μου ήρθε στο μυαλό η σκηνή στο Τιγκάκι.

6 Δεκεμβρίου 2021 που ξεκινούσε και σε δύο μήνες θα ολοκληρώνονταν η περίφημη ανάπλαση . Ψάχνω στο διαδίκτυο ένα χρόνο μετά, πάλι Δεκέμβριος του 2022 που μαζευτήκατε πάλι όλοι να δηλώσετε ότι συνεχίζετε η ανάπλαση.

Πάλι λίγο πριν την ψήφιση του ΠΕΕ για το ένα και μοναδικό έργο των 410.000 ευρώ που το ξεκινήσατε στην αρχή της δημοτική σας περιόδου και θα το παραδώσετε, ελπίζω, το 2023 που θα απέλθετε.

Η ομολογία της απραξίας και το έλλειμμα παραγωγής έργου αποτυπώνεται στις αποφάσεις των κοινοτικών συμβουλίων που επανέλαβαν την πρόταση του 2022 που ήταν ακριβώς ίδια με αυτή του 2021 και ακριβώς ίδια με του 2020.

Καλούμαστε να εγκρίνουμε την συνεχιζόμενη επανάληψη και απραξία προσδοκώντας… νέες φωτογραφίες .

Το πρόβλημα συνίσταται στην απουσία πολιτικού προσανατολισμού και στο έλλειμμα παραγωγικότητας .

Δεν κάνατε κανένα έργο γιατί δεν προκάματε από τις φωτογραφίες και τα δελτία τύπου. Ξαναλέω εκπαιδεύετε τον πολίτη να σας χειροκροτεί για το τίποτα, τις φωτογραφίες και τις υποσχέσεις.

Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής περιορίστε τον πολιτικό ναρκισσισμό σας, απαλλαγείτε από το πολιτικό αυτισμό σας, ο χρόνος σας τελειώνει, τα χειροκροτήματα και το φλας τελειώνουν, οι προσδοκίες εξαντλήθηκαν, οι ανάγκες και τα προβλήματα διογκώνονται και είναι κρίμα για το νησί να χαθεί μια ολόκληρη τετραετία.

Όταν το απόγευμα της Δευτέρας ελήφθη τελικά η πρόταση – εισήγηση ήταν τόσο μεγάλη η αγωνία σας να καλύψετε αλλά και να δικαιολογήσετε την απραξία σας που στην πρόταση ενσωματώσατε τη διαδικασία των διαγωνισμών για να καταλήξετε ότι για να υλοποιηθεί ένα έργο χρειάζονται από 4 έως 10 μήνες. Λες και αυτά ισχύουν μόνο για σας. Τι ομολογείτε εμμέσως πλην σαφώς; Ότι δεν ξέρατε. Δεν ήσασταν έτοιμοι. Δεν μπορείτε να παράξετε έργο.

Προσπάθησα να συγκρατήσω το θυμό και τη θλίψη μου για τα κουτάκια με τις επαναλαμβανόμενες παρατηρήσεις του τύπου «συντάσσεται μελέτη», «έτοιμο για συμβασιοποιήση» σε άλλες περιπτώσεις τα ίδια «έργα» με άλλη ονομασία και σε άλλες παρουσιάζονται ως έργα – πρόταση. (βλέπε καταφύγιο αδέσποτων που διαθέτει(; )χρηματοδότηση εδώ και δύο χρόνια)

Ήταν δε τέτοιο το άγχος σας, για τη διατήρηση της καρέκλας, που λέτε «έχουν συμβασιοποιηθεί 22 έργα είναι προς συμβασιοποίηση 6 και 5 προς συμβασιοποίηση». Βγάλτε συμπεράσματα.

Για το 2023 μας λέτε ότι θα κάνετε έργα για 23,5 εκ ευρώ. Ενώ η αλήθεια είναι ότι από τα 23 εκ. τα 18,234 εκ ευρώ είναι τα συνεχιζόμενα που θα κάνατε το 2020 το 2021 το 2022 και δεν προκάματε.

Δεν σας κρύβω ότι η πρώτη μου σκέψη ήταν η αποχή από αυτή την διαδικασία – παρωδία Μια τετραετία χαμένη σκέφτηκα, ούτε στο μισθό που παίρνουν δεν δύνανται να δικαιολογήσουν, σκέφτηκα. Κρίμα ήταν η λέξη που με κυρίεψε. Κρίμα για τον τόπο.

Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής έχουμε πιάσει πάτο. Στοιχεία διάλυσης και παρακμής σε όλα τα επίπεδα.

Η επί 4 χρόνια παρουσία σας στο δήμο δεν πρόσθεσε αλλά αφαίρεσε. Μετατρέψατε το δήμο σε ένα πεδίο άσκησης καθαρής ψηφοθηρίας.

Χάσαμε αξιόλογο προσωπικό που διατείνεται ότι θα επιστρέψει όταν αποχωρήσετε από τα δημοτικά πράγματα. Χάσαμε στο όνομα του νέου νοσοκομείου, που δεν τολμάτε πια να το ξαναπείτε, ένα ακίνητο που αγοράστηκε για να γίνει το αθλητικό κέντρο Δικαίου και μαζί την χρηματοδότηση των 930.000 ευρώ.

Χάσαμε, κυρίως, την ευκαιρία να συνεργαστούμε γιατί είστε αναξιόπιστοι βλέπε την περίπτωση των δομών υγείας.

Ακόμα περιμένουμε να έρθει το θέμα του κέντρου Υγείας της Αντιμάχειας στο δημοτικό συμβούλιο.

Ακόμα περιμένουμε να ξεκινήσει ο Κόμβος στην Πειραιώς. Με τον κύριο Νικηταρά να ωρύεται για να καλύψει τα ρεζιλίκια. Να υπάρχει απόφαση οριστικού μειοδότη στο διαύγεια και να με διαψεύδει. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τέτοιες παρεμβάσεις προϋποθέτουν απόφαση δημοτικού συμβουλίου αν πρόκειται για δημοτική οδό και περιφερειακού αν πρόκειται για περιφερειακή. Την οποία απόφαση σας πήρε 2 χρόνια να την λάβετε , 4 μήνες να την ανακαλέσετε και να την τροποποιήσετε χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Το κατάπτυστο αυτό που ξεπερνάει κάθε ίχνος ηθικής είναι η συνειδητή επιλογή του κυρίου Νικηταρά, χωρίς ντροπή χωρίς αιδώ, να καταλογίσει σε μένα το απόσπασμα της ανακοίνωσης του ΤΕΕ που συμπεριλαμβανόταν αυτούσιο και σε εισαγωγικά στο κείμενο μου και που αναφερόταν στην απώλεια του παιδιού. Πραγματικά πόνεσα με αυτό το κατάντημα του Θεοδόση. Θυμήθηκα τον Ιανό. Αν και αυτός είχε μόνο δύο πρόσωπα…

Εσείς αγαπητοί συνάδελφοι της δημοτικής αρχής να μην ανησυχείτε γιατί το μεγάλο «έργο» -οργασμό θα το κάνει το παραμάγαζο της ΚΩΑΝ…

Κύριε Κυρίτση, το μεγάλο θέμα δεν είναι οι μισθοί του κυρίου Νικηταρά το ξέραμε από την αρχή ότι και τον μισθό του δημάρχου θα παίρνει και το μισθό του προέδρου της ΚΩΑΝ.

Άλλωστε ο κύριος Νικηταράς εμφανίζεται μόνο όταν αυτά είναι εξασφαλισμένα. Το μεγάλο θέμα είναι που πάνε τα εκατομμύρια ευρώ των Κώων πολιτών και με ποιες διαδικασίες. Το μεγάλο θέμα είναι ότι δημιουργήθηκε ένα παραμάγαζο στην πλάτη του δήμου. Θα το φωνάζω όσο έχω φωνή.

Κλείνοντας θέλω να δηλώσω ότι αισθάνομαι δικαιωμένη που έναντι μιας αντιδημαρχίας και ενός μισθού δεν συνεργάστηκα μαζί σας. Ευχαριστώ την παράταξή μου για την καθαρότητα και την στήριξη της. Γιατί, και αυτό έχει πολλούς αποδέκτες, τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Χαίρομαι που δεν είμαι σε καμιά φωτογραφία μαζί σας.

                                                                                                         

ADVERTORIALS