Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού για αθλητικές εγκαταστάσεις στη Δημοτική Κοινότητα Αντιμάχειας - Δείτε τι αφορά

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού για αθλητικές εγκαταστάσεις στη Δημοτική Κοινότητα Αντιμάχειας - Δείτε τι αφορά

Υπεγράφη η σύμβαση συνολικής αξίας 48.246,12€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτη Χατζηχριστοφή, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Αλέξανδρο Χρυσόπουλο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Νικόλαο Χατζηνικολάου αλλά και τα στελέχη από τη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών Σαββίνα Φώτη και Δαυίδ Χανδακάρο, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια εξοπλισμού αθλητικών εγκαταστάσεων που πρόκειται να εγκατασταθεί σε αθλητικούς χώρους στην Δημοτική Κοινότητα Αντιμάχειας.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η Προμήθεια Οργάνων άθλησης για εξωτερικό χώρο, τοποθέτηση ασφαλτικού τάπητα σε γήπεδα μπάσκετ και τοποθέτηση μεταλλικής περίφραξης, που θα εγκατασταθούν σε υπαίθριους χώρους του Δήμου, προσβάσιμα σε κάθε πολίτη για δωρεάν χρήση.

Πρόκειται για την ανακατασκευή του ανοιχτού γηπέδου καλαθοσφαίρισης στην Αντιμάχεια (στην περιοχή του Μύλου), στη δημιουργία εξωτερικού γυμναστηρίου στην ίδια περιοχή αλλά και στην ανακατασκευή του ανοιχτού γηπέδου καλαθοσφαίρισης στο Μαστιχάρι.

Δείτε παρακάτω τα υπό προμήθεια είδη που πρόκειται να εγκατασταθούν αλλά και τις δηλώσεις του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, του Προέδρου του ΔΟΠΑΒΣ κ. Παναγιώτη Χατζηχριστοφή και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Αλέξανδρου Χρυσόπουλου.

ρυγσβδψχω.png


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ 

Αναβαθμίζονται τα γήπεδα μπάσκετ σε Αντιμάχεια και Μαστιχάρι!

Στην Αντιμάχεια δημιουργείται και υπαίθριο γυμναστήριο!

Στην ανακατασκευή δύο ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ, στην Αντιμάχεια και στο Μαστιχάρι, καθώς και στη διαμόρφωση ενός νέου υπαίθριου γυμναστηρίου στην Αντιμάχεια, εξοπλισμένου με ειδικά όργανα άθλησης εξωτερικού χώρου, προχωρά στο αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Κω.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς υπέγραψε χθες την σύμβαση προμήθειας για τα τρία έργα, με κόστος 48.246,12€ το οποίο καλύπτεται από ίδιους πόρους του Δήμου.

Η σύμβαση αφορά στην τοποθέτηση ασφαλτικού τάπητα στα δύο γήπεδα μπάσκετ, στην τοποθέτηση μεταλλικής περίφραξης και στην προμήθεια οργάνων άθλησης για εξωτερικό χώρο.

Στο υπαίθριο γυμναστήριο στην Αντιμάχεια θα τοποθετηθούν όργανα εκγύμνασης, όπως: έκτασης ποδιών, ποδήλατο, stepper, ελλειπτικής κίνησης ποδιών, εκτάσεων, βάδισης αέρος, δίζυγο, έλξεων ώμων, παράλληλες μπάρες, πάγκου κοιλιακών.

Η διαμόρφωση και αυτών των αθλητικών χώρων εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών σε όλο το νησί, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, για απόδοση τους στους πολίτες και στους αθλητές.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς επισήμανε ότι «…τα 3 έργα στην Κοινότητα Αντιμάχειας εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, που έχει να κάνει με τα γήπεδα ποδοσφαίρου, όπως το παλιό «Γήπεδο ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ», το χλοοτάπητα στο γήπεδο Ζηπαρίου, την πλήρη ανακατασκευή του ιστορικού γηπέδου «Μιχάλης Πέρος» στην Κέφαλο, με την ανακατασκευή του 5Χ5 στην Καρδάμαινα, που έχει παραδοθεί ήδη για χρήση στους νέους του χωριού και την αντικατάσταση των πυλώνων φωτισμού στο γήπεδο Καρδάμαινας, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στην ίδια κατεύθυνση ανακατασκευάζονται τα γήπεδα μπάσκετ σε Αντιμάχεια και Μαστιχάρι, ενώ στην Αντιμάχεια δημιουργείται επιπλέον υπαίθριο γυμναστήριο σε παρακείμενο χώρο».

Ο Δήμαρχος Κω αναφέρθηκε επίσης σε ζητήματα σχεδιασμού μεγάλης σημασίας για το νησί μας, αποκαλύπτοντας ότι «…στην Καρδάμαινα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η τροποποίηση του τοπικού ρυμοτομικού στην περιοχή του δημοτικού σχολείου, ώστε να επιτραπεί η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, όπως επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησης στο Δήμο Κω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης των τεμαχίων διανομής 601 και 602, στο Λινοπότη, όπου σχεδιάζεται η κατασκευή κλειστού αθλητικού πολυχώρου, που έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή».

Όλα αυτά τόνισε ο Δήμαρχος Κω «…είναι αξιοπρόσεκτα για μια δημοτική αρχή που πάλεψε πραγματικά σε πολύ δύσκολες συνθήκες και ήδη παράγει ορατό αποτέλεσμα, συμπληρώνοντας ότι έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε γιατί οφείλουμε στις νέες γενιές αλλά και γιατί η Κως του μέλλοντος πρέπει να είναι πολύ καλύτερη από την Κω που βιώνουμε σήμερα».

ADVERTORIALS