Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κω: Χαίρομαι που κανένας δεν μου μίλησε σήμερα για το προσφυγικό

Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κω: Χαίρομαι που κανένας δεν  μου μίλησε σήμερα  για το προσφυγικό

Στο ζήτημα του μεταναστευτικού - προσφυγικού που επιβαρύνει τα ελληνικά νησιά, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντηση που είχε με τους φορείς στο Δημαρχιακό μέγαρο της Κω, σήμερα το πρωί. 

Ξεκίνησε λέγοντας ότι χάρηκε που δεν του μίλησε κανείς σήμερα για το προσφυγικό και  ότι θα χαρεί να μη μιλήσει κανείς και στον κ. Τσίπρα,    μιας που βρίσκεται σήμερα στη Μυτιλήνη. Και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δεν θα συνέβαινε το ίδιο πράγμα αν ερχόταν στην Κω πριν από δύο χρόνια.

''Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στα πράγματα αναλάβαμε μία δέσμευση. Να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό - μεταναστευτικό . Και παρά τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίσαμε πιστεύω ότι δόθηκε λύση'' δήλωσε ο Πρωθυπουργός,  ευχαριστώντας παράλληλα και το ανθρώπινο δυναμικό του Λιμενικού για τις άοκνες προσπάθειές του, να διαφυλάξει τα σύνορα της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα. 

''Μεγάλες ευχαριστίες στο λιμενικό μας, κάνει μια σπουδαία δουλειά, σε πολύ δύσκολες συνθήκες με τη στήριξη της Ευρώπης επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου, δημιουργώντας νέες δομές, εξασφαλίζοντας τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα 5 νησιά τα οποία έχουν σήμερα δομές.

Στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα της και αυτή είναι μια πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.''

ADVERTORIALS