Χ. Κόκκινος: Το πρωτοφανές κύμα ακριβείας, η φτωχοποίηση της κοινωνίας μας και οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου

Χ. Κόκκινος: Το πρωτοφανές κύμα ακριβείας, η φτωχοποίηση της κοινωνίας μας και οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου

"ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ"
              ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Ρόδος 15.3.22
                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



"Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο πρωτοφανές κύμα ακριβείας και την φτωχοποίηση της κοινωνίας ".

Οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της κρίσης!



Το πρωτοφανές κύμα ακριβείας οδηγεί  την Ελληνική  κοινωνία σε φτωχοποίηση και οπισθοδρόμηση. Τα πολυετή αντιλαϊκά και  άδικα μνημόνια, η πανδημία του covid και η αύξηση του κόστους ζωής σε βασικά ήδη (τρόφιμα, καύσιμα κτλ) οδηγεί σε απόγνωση και" εξανεμιζει" το λαϊκό εισόδημα.
Τα προβλήματα αγγίζουν έντονα και τους νησιώτες μας όπου το κόστος διαβίωσης είναι διαχρονικά  μεγαλύτερο σε σύγκριση με την ηπειρωτική Ελλάδα.
Η κυβέρνηση καλείται να πάρει άμεσα  μέτρα και να προλάβει τις αρνητικές επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας.
Στην αντιμετώπιση της ακριβείας και των κοινωνικών ζητημάτων που δημιουργεί, σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραμάτισει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να λειτουργήσει ανακουφιστικα. Διαθέτει και τους οικονομικούς πόρους και τις δυνατότητες.

Με αίσθημα ευθύνης καταθέτουμε δημόσια τις παρακάτω προτάσεις και καλούμε τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο και την Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου να αναλάβουν  τις ευθύνες που τους αναλογούν και να στηρίξουν την δοκιμαζομενη κοινωνία μας!
Συγκεκριμένα προτείνουμε :

-Άμεση δημιουργία προγράμματος ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αντίστοιχο του "ΝΗΣΙδΑ" αλλά με μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Χρήματα υπάρχουν στο ΕΣΠΑ και ήδη άλλες περιφέρειες της χώρας μας  ξεκινούν αντίστοιχη διαδικασια. Με αυτό τον τρόπο Θα "θωρακιστουν "  οι θέσεις εργασίας και οι ΜΜΕ που αποτελούν "ραχοκοκαλιά" της τοπικής μας οικονομίας!

-Να λειτουργήσουν σωστά  και άμεσα-και όχι για προσωπική προβολή ή για ψηφοθηρία- τα "Κοινωνικά Παντοπωλεία" και  να στηρίξουν τους φτωχούς και άπορους νησιώτες.

-Μέσω του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ. Ε. Κ.)" Γ. Γεννηματάς" να πραγματοποίησει η Π. Ν. Α. σεμινάρια κατάρτισης που θα βοηθήσουν την εύρεση ή την παραμονή στην αγορά εργασίας νησιωτων μας.

-Στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι Δήμοι των νησιών μας, να προσλαμβανονται μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής μας (κριτήριο εντοπιότητας) και να μην μεταφέρουν οι εργολάβοι  για τις ίδιες εργασίες αλλοδαπούς ή άλλους συμπατριώτες μας ενώ η ανεργία μαστίζει  τη νησιωτική  περιοχή μας

-Οι δράσεις τουριστικής προβολής και  αυτές που αφορούν τον πρωτογενή τομέα (αγρότες, αλιείς, κτηνοτρόφοι κτλ) να είναι στοχευμενες, ευέλικτες και αποτελεσματικες! Ο τουρισμός μας δεν θα ενισχυθεί φέτος από τη Ρωσία και Ουκρανία και πρέπει να αναζητηθεί αναπλήρωση αυτής της απώλειας.


Η παράταξη μας προχώρα  με υπευνοτητα και κοινωνική ευαισθησία. Καταθέτει εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις για να βγούμε από την κρίση. Αγωνίζεται δίπλα στους νησιώτες για  να ζουν με αξιοπρέπεια και προκοπή! Δηλώνουμε αρωγοί και συνεργάτες στις ειλικρινείς και ενωτικες ενέργειες που "επουλώνουν"  πληγές και επιλύουν  κοινωνικά ζητήματα!


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ "
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

ADVERTORIALS