Γ. Κρητικός για τον απολογισμό πεπραγμένων για το 2021 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Πετύχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα σε κάθε τομέα

Γ. Κρητικός για τον απολογισμό πεπραγμένων για το 2021 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: Πετύχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα σε κάθε τομέα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΡΗΤΙΚΟΥ 

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος παρουσίασε πριν από λίγο στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου έναν ολοκληρωμένο απολογισμό πεπραγμένων για το 2021 σε ότι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αντίξοες συνθήκες, αβεβαιότητα, παγκόσμια ανησυχία και πρωτόγνωρες καταστάσεις χαρακτήρισαν την χρονιά που έφυγε. Και όμως, εμείς νιώθουμε υπερήφανοι. Δεν ανταποκριθήκαμε απλά στο έργο που είχαμε αναλάβει. Πετύχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα σε κάθε τομέα. Και αποτελέσαμε παράδειγμα σε αρκετούς τομείς για άλλες Περιφέρειες της πατρίδας μας, πετύχαμε πρωτιές Πανευρωπαϊκά και Εθνικά και καθιερώσαμε τα νησιά μας ως έναν από τους ασφαλέστερους παγκόσμια τουριστικούς προορισμούς.

Θέσαμε στόχους, καταρτίσαμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης μέσα από δημοκρατικές, συμμετοχικές και συνθετικές εργασίες.

Συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς από την Κεντρική Κυβέρνηση και τους Ο.Τ.Α. μέχρι τα Επιμελητήρια και τους Συλλόγους.

Προσδιορίσαμε σαφέστατα τις αρμοδιότητες και τον ρόλο όλων των εμπλεκομένων.

Και πέσαμε με τα μούτρα στην υλοποίηση όσων αποφασίσαμε.

Και όλα αυτά γίνονται με τάξη, νοικοκυριό και πάρα πολλή δουλειά.

Και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό!

Πέρα από την εξαιρετική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τα πολλά και μεγάλα έργα που υλοποιήσαμε και δρομολογήσαμε, συνδυάσαμε την αναπτυξιακή προοπτική με το ανθρώπινο πρόσωπο. Στηρίξαμε την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, που αποτελεί την ατμομηχανή για την ανάπτυξη του τόπου μας, την ίδια ώρα που στηρίξαμε την Παιδεία, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, τις ευπαθείς ομάδες και τον Πρωτογενή τομέα ενώ στο Περιβάλλον καταφέραμε να δημιουργήσουμε πρωτοποριακές συνθήκες Αειφόρου Ανάπτυξης στα νησιά μας μέσα από παγκόσμιες συμφωνίες και καινοτόμες δράσεις και υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργικού Γραφείου.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Περιφερειάρχη, τους/τις συναδέλφους Αντιπεριφερειάρχες, τους/τις Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Ειδικούς Συμβούλους και Συνεργάτες, τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη καθώς και τα Υπηρεσιακά στελέχη για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν κατά την υλοποίηση του ετήσιου προγράμματος δράσης και δηλώνω υπερήφανος και τυχερός για τη συμμετοχή μου στην καταπληκτική αυτή προσπάθεια.

Η μέχρι σήμερα θετική πορεία μας αποτελεί εγγύηση για την υλοποίηση και την επίτευξη όλων των αναπτυξιακών στόχων και στο μέλλον.

Οι συμπατριώτες μας αξίζουν καλύτερα, τα νησιά μας αξίζουν καλύτερα και εμείς είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε όλα όσα θα πάνε το Νότιο Αιγαίο ακόμα πιο μπροστά. 

ADVERTORIALS