Τα πρότυπα και τα κακέκτυπα. Γράφει η Μαρία Παπαζαχαρίου

Τα πρότυπα και τα κακέκτυπα. Γράφει η Μαρία Παπαζαχαρίου
Αρθρο της Μαρίας Παπαζαχαρίου
 
Τα πρότυπα και τα κακέκτυπα.

Η διαδικασία εκλογών στο ΚΙΝΑΛ στον πρώτο γύρο ανέδειξε μεταξύ άλλων,ότι οι μηχανισμοί εξουσίας έχουν κοινό παρανομαστή για όλα τα κόμματα. Η νομή της εξουσίας, προϋποθέτει ανίερες συμμαχίες τις οποίες αναλαμβάνουν να επιβάλλουν οι συνήθεις ύποπτοι σουλατσαδόροι,που διαβρώνουν το πολιτικό ένστικτο των πολιτών, επιβάλλοντας ως πρότυπα , τα κακέκτυπα.

Όσοι έχουν αφοσιωθεί στα πρότυπα, τις αρχές και τις αξίες της προοδευτικής παράταξης, γίνονται στόχος των μηχανισμών,που εκβιάζουν την κοινωνία,ποτέ με αντιπαροχές και ποτέ με απειλές.

Απαξιώνονται όσοι τολμούν να αμφισβητήσουν τα κακέκτυπα που προβάλλονται από τους επιτήδειους παράγοντες του πελατειακού κράτους, ακόμα και αν έχουν αποδείξει με τη στάση ζωής τους, ότι αυτό που ομολογούν είναι η αλήθεια .

Σας έχω νέα από τα παλιά.

Ο ανελέητος πόλεμος των μηχανισμών εξουσίας, κατά του Γιώργου Παπανδρέου, κηρύχθηκε με το πρόσταγμα των συμφερόντων που προτίμησαν να νομιμοποιήσουν την Χρυσή Αυγή αποκλείοντας τον πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς από το κοινοβούλιο.

Πέτυχαν δηλαδή να επιβάλλουν τους "τσέτες" του παρακράτους, που ανέλαβαν την τρομοκρατία των προοδευτικών δημοκρατών.
Για το ποιες ήταν οι αντιπαροχές θα τα πούμε άλλη ώρα.

Αυτό που υπερασπίζεσαι είναι αυτό που είσαι.

Τα αληθινά πρότυπα δεν εξαγοράζονται γιατί χαρακτηρίζουν το αυθεντικό,γιατί υπερασπίζονται το ήθος του δικαίου και όχι του "ισχυρού".

Προσωπικά , ανέλαβα τις ευθύνες μου απέναντι στην κοινωνία και δεν υποχώρησα όταν οι μηχανισμοί εξουσίας με στοχοποιησαν ως εχθρό του Λαού
Δεν είχα ωστόσο ποτέ καμιά αυταπάτη γνωρίζοντας ότι ενίοτε οι κοινωνίες λιθοβολούν εκείνον που βρίσκει την δύναμη να σταθεί απέναντι και να αντισταθεί σε αυτούς που τις υποδουλώνουν.

Εδώ στην ρωγμή του χρόνου, είναι καιρός να ξεχωρίσει κανείς ότι η πρόοδος δεν εξαρτάται από τις διαμάχες και τους παραγκωνισμούς για θέσεις στα ψηφοδέλτια,που αποπροσανατολίζουν από το ουσιαστικό διακύβευμα, αλλά από την πίστη και την ελπίδα που την οδηγούν τα πρότυπα ενός κοινωνικού κράτους δικαίου.

Η συμμετοχή στην διαδικασία της δεύτερης Κυριακής για την ανάδειξη του προέδρου ας γίνει με τα ανιδιοτελή κριτήρια των απλών πολιτών που ξέρουν να αναγνωρίσουν τις αξίες της δημοκρατίας και να επιλέξουν εκείνον που διαχρονικά και παραδοσιακά τις υπηρέτησε.

Η ψήφος στον Παπανδρέου είναι αντίσταση απέναντι στην τοξική για την δημοκρατία, επικράτηση των μηχανισμών που διαφεντεύουν τα μαγαζάκια του τρόμου, πουλώντας κακέκτυπα θεσμών και αρχών.

Ραντεβού στην κάλπη με την αλήθεια της ιστορίας.
 
ADVERTORIALS