Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ισχυρό προβάδισμα Ανδρουλάκη, με τον Γ. Παπανδρέου στο β' γύρο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ισχυρό προβάδισμα Ανδρουλάκη, με τον Γ. Παπανδρέου στο β' γύρο
Με τον αέρα ενός ισχυρού πλεονεκτήματος που του δίνει το ποσοστό άνω του 37% που εξασφάλισε στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, οδεύει στις κάλπες της δεύτερης Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης.
 
Η αθρόα συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ ανά τη χώρα έφτασε τους 270.000 γεγονός που επιβεβαίωσε την άνοδο του κόμματος όπως αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Με καταμετρημένο το 90.5% των ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκέντρωσε ποσοστό 37,03% (89.159 ψήφοι) και θα κονταροχτυπηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου την άλλη Κυριακή 5/12, ο οποίος συγκέντρωσε 27,79% (66.920 ψήφους).
 
Στην τρίτη θέση ήρθε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,96% (62.507 ψήφους). Στην τέταρτη θέση ο Παύλος Χρηστίδης με 3,26%, έπειτα ο Χάρης Καστανίδης μερ 2,98% και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,97%.
 
Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Χ. Τρικούπη, δήλωσε ότι επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη.
 
Ο κ. Ανδρουλάκης που είναι ο καθαρός νικητής της πρώτης Κυριακής, με ευρύ προβάδισμα ενόψει β΄γύρου με μια προσεκτική δήλωση αναφέρθηκε τόσο στην εκλιπούσα Φώφη Γεννηματά, όσο και στη μεγάλη συμμετοχή πολιτών στις κάλπες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους συνυποψηφίους του για τον πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα που έδωσαν.
 
Δήλωση Νίκου Ανδρουλάκη για το αποτέλεσμα της 5ης Δεκεμβρίου 2021
«Θέλω να ευχαριστήσω τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν σε αυτή την πολύ μαζική διαδικασία.
 
Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, που δώσαμε έναν αγώνα με πολιτικό πολιτισμό, με αξιοπρέπεια και ενότητα. Την ενότητα που είναι και η βασική παρακαταθήκη της αείμνηστης Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά.
 
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
 
 
Από την αρχή αυτής της προσπάθειας, είπα ότι η δύναμη μου είναι η βάση της Παράταξης και όσοι την επιθυμούν περήφανη και ισχυρή. Θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την τιμή που μου έκαναν και δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εντολή τους για ανανέωση, για ενότητα και πολιτική αυτονομία.
 
Η Δημοκρατική Παράταξη απόψε επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει».
 
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
 
 
Παπανδρέου: Την επόμενη Κυριακή αποφασίζουμε για την ταυτότητα του Κινήματος
 
Ο Γιώργος Παπανδρέου με μια λιτή δήλωσή του από το Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου έβαλε το δίλημμα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.
 
«Αυτήν την Κυριακή πετύχαμε το στόχο να κινητοποιήσουμε μαζικά μεγάλο αριθμό προοδευτικών πολιτών.
 
Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που σήμερα μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης.
 
Αποφασίζουν για το μέλλον. Αποφασίζουν για την πορεία του κινήματος μας. Αποφασίζουν για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα. Ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής».
 
Λοβέρδος: Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα
 
«Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, δίχως να πάρει θέση για τον επόμενο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, την ερχόμενη Κυριακή (12/12).
 Ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνει δήλωση έξω από τη Χ. Τρικούπη -Φωτογραφία: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης
Ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνει δήλωση έξω από τη Χ. Τρικούπη -Φωτογραφία: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης
 
 
 
«Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας και να ζητήσω συγγνώμη για τις ώρες που ταλαιπωρήθηκαν στις κάλπες», τόνισε, αναφέροντας το εξής στη συνέχεια: «Συνεχίζω δυνατά με σεμνότητα και ενότητα, η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον, το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον».
 
Χρηστίδης: Υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε όλοι μαζί για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής
Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ, ο Παύλος Χρηστίδης σχολίασε τα αποτελέσματα χωρίς να πει ποιον θα στηρίξει στο β' γύρο.
 
«Η μαζική συμμετοχή των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ευθύνη. Δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα επανεκκίνησης και προοπτικής της παράταξης και ταυτόχρονα επιβραβεύει τον αγώνα και την παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά», δήλωσε αρχικά, ο Παύλος Χρηστίδης.
 
«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους χιλιάδες συντρόφους που εμπιστεύτηκαν τη δική μου υποψηφιότητα. Είναι υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε όλοι μαζί για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Ξεκινήσαμε ένα ταξίδι πριν από 40 μέρες από το μηδέν και ανοίξαμε νέους δρόμους για να πάμε μπροστά. Η εμπιστοσύνη σας εκτός από τιμή, είναι και ευθύνη», σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς για το ποιον θα υποστηρίξει στον επόμενο γύρο (Κυριακή 12/12), τόνισε πως «αυτά θα τα πούμε από αύριο».
 
 
iefimeridagr
ADVERTORIALS