Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου για τα Θερμά

Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου για τα Θερμά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, με θέμα:

«Προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση της θερμής πηγής του Δήμου Κω στην περιοχή Αγίου Φωκά»

θα παραθέσουν αύριο Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021, στις 13:00, μέσω της πλατφόρμας Zoom,

ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Επίκουρος Καθηγητής Ε.Μ.Π. στον Τομέα Γεωτεχνικής κ. Βασίλης Μαρίνος και η κα Εύη Νομικού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γεωλογικής Ωκεανογραφίας και Φυσικής Γεωγραφίας στο Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ.

Στην συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστούν παράμετροι της συνεργασίας του Δήμου Κω, μέσω προγραμματικής σύμβασης, με δύο από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, το Ε.Μ.Π. και το Ε.Κ.Π.Α., με στόχο την επιστημονική προσέγγιση και τεκμηρίωση για την αξιοποίηση της περιοχής των θερμών.

Οι δύο Προγραμματικές Συμβάσεις, με το Ε.Μ.Π. και το Ε.Κ.Π.Α. κατά σειρά, αφορούν:

  1. «Διερεύνηση μεθόδων ενσωμάτωσης ψηφιακών τεχνολογιών για, (α) την εκτίμηση των τεχνικογεωλογικών και γεωτεχνικών συνθηκών ευστάθειας, επικινδυνότητας και εξελιξιμότητας εκδήλωσης βραχοκαταπτώσεωνκαι κατολισθήσεων, και (β) τον καθορισμό και την αξιολόγηση των κατάλληλων μέτρων ενίσχυσης και προστασίας των πρανών, στην περιοχή Θερμών – Αγίου Φωκά, Δήμου Κω».
  2. «Μελέτη διερεύνησης του γεωθερμικού δυναμικού της παράκτιας ζώνης στη ΝΑ Κω και ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την προοπτική εκμετάλλευσης των θερμών πηγών».

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS