Ο πολίτης συμμέτοχος στην λειτουργία της Δημοκρατίας. Γράφει η Μαρία Παπαζαχαρίου

Ο πολίτης συμμέτοχος στην λειτουργία της Δημοκρατίας. Γράφει η Μαρία Παπαζαχαρίου

Άρθρο της Μαρίας Παπαζαχαρίου


Ο πολίτης συμμέτοχος στην λειτουργία της Δημοκρατίας.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές και δεν αφορούν μόνο την εκλογή προέδρου του ΚΙΝΑΛ, και μιας παράταξης αλλά όλους τους πολίτες και τους απανταχού Έλληνες.


Ο λαϊκισμός κλονίζοντας την πίστη των πολιτών στην δημοκρατία , πέτυχε να συσπειρώσει με κυνισμό τόσο όσους επωφελούνται από το χάος, όσο και εκείνους που υποδουλώνονται στο πελατειακό κράτος των επιδομάτων και των διορισμών.


Η ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας είναι ευθύνη όλων των πολιτών.


Η συμμετοχή σε διαδικασίες όπως την εκλογή του προέδρου του ΚΙΝΑΛ , προσδίδουν σε κάθε πολίτη ,γενναιότητα στον αγώνα για την λύτρωση της δημοκρατίας μας από τους κάθε λογής ισχυρούς προστάτες , που νέμονται τον κοινωνικό κράτος .


Προσωπικά έχω βιώματα και συγκλονιστικές μνήμες από την πρώτη συμμετοχική διαδικασία της εκλογής Παπανδρέου της 8ης Φεβρουαρίου 2004 με ένα εκατομμύριο ψήφους και της δεύτερης 11 Νοέμβριου 2007 , που δικαιώνουν την αφοσίωση των πολιτών στο δικαίωμα της έκφρασης της γνώμης τους μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες , χωρίς να υποχρεώνεται να συνταχθούν με τον όχλο , ή να υπηρετήσουν εκδουλεύοντας αλλότρια και αντικοινωνικά συμφέροντα.


Αξίζει να προβληματιστούμε χωρίς ενοχές και εμμονές , χωρίς επίπλαστες ιδεοληψίες , χωρίς δεσμεύσεις και φόβους και να κατακτήσουνε το δημοκρατικό δικαίωμα και με το θάρρος της γνώμης μας.


Να υπερασπιστούμε την αλήθεια με παρρησία και να αλλάξουμε την κατεύθυνση της προόδου με συναινέσεις , προς την ωφέλεια της κοινωνίας , του πλανήτη, της Ευρώπης της χώρας , της πόλης και της γειτονιάς μας.


Συχνά θα ακούσετε να σας συμβουλεύουν να μην ελπίζετε σε μεταρρυθμίσεις και πράσινα άλογα, άλλοτε να σας υποδεικνύουν τον υποψήφιο της επιλογής κάποιου από τους μηχανισμούς , ίσως να εκβιάσουν την συμμετοχή σας στην διαιώνιση του πελατειακού κράτους.


Υπερασπιστείτε την ενότητα και την πίστη στις αξίες μας, αφυπνίστε το πολιτικό σας κριτήριο και αποφασίστε με την ψήφο σας να αναλάβετε την πολύτιμη ευθύνη των προοδευτικών αλλαγών που θα αφοπλίσουν τους μύθους και τα κακέκτυπα που μας υποδούλωσαν στο δόγμα των «κατόπιν ενεργειών».
Ενεργήστε ως ελεύθεροι πολίτες συνθετικά, ανοίγοντας την πόρτα των ονείρων σας για ένα κράτος δικαίου και κατακτήστε το με την αρμονία της δημοκρατικής διαδικασίας!


Η ιστορία θα καταγράψει αυτήν την στιγμή ως αναγέννηση θεσμών και αξιών που υπηρετούν ανιδιοτελώς την κοινωνική συνοχή και την προοδευτική δημοκρατία


Καλλιεργείστε τις αρετές και αντισταθείτε στις αδυναμίες σας.

«Έρρωσθε και ευδαιμονείτε»
Μαρία Παπαζαχαρίου

ADVERTORIALS