Κοινό κάλεσμα Εργατικού Κέντρου και Β' ΕΛΜΕ Δωδ/σου για τη 17η Νοέμβρη

Κοινό κάλεσμα Εργατικού Κέντρου και Β' ΕΛΜΕ Δωδ/σου για τη 17η Νοέμβρη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Β’ ΕΛΜΕ ΔΩΔ/ΣΟΥ

Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021

Κάλεσμα σε συγκέντρωση-Πλ. Ελευθερίας 5:30 μ.μ.

Μέρα με την μέρα οι δυσκολίες και τα προβλήματα για τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές πολλαπλασιάζονται. Ακρίβεια, χαμηλά μεροκάματα, υπερφορολόγηση , "ξεδοντιασμένα" νοσοκομεία, σχολεία "γερασμένα" .

Ένα προς ένα τα αιτήματα που ήταν γραμμένα στην πόρτα Πολυτεχνείου έρχονται ξανά στο σήμερα.

«Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» «Έξω οι ΗΠΑ .Έξω το ΝΑΤΟ».

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και οι προηγούμενες βάζουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την χώρα με τις νέες δήθεν αμυντικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ που μετατρέπουν την Ελλάδα σε μια απέραντη ΑμερικανοΝΑΤΟικη βάση...

Δαπανά δισεκατομμύρια ευρώ για τα εξοπλιστικά προγράμματα την ώρα που

  • τσακίζει μισθούς και συντάξεις, καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια, εφαρμόζοντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο !
  • "τσιγκουνεύεται" να προσλάβει μόνιμους γιατρούς, νοσοκόμους και ειδικευμένο προσωπικό για να στελεχώσει πλήρως τα νοσοκομεία μας, να προστατεύσει την υγεία του λαού και των εργαζομένων.
  • δεν καλύπτει τα κενά στην εκπαίδευση και στοιβάζει τους μαθητές σε 25άρια τμήματα και σε κοντέινερ αντί να χτίζει σύγχρονα σχολικά κτίρια.

48 χρόνια μετά η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει σταθμός για το φοιτητικό, εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα.

Ακλόνητο συμπέρασμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι ότι η δύναμη των εργαζομένων γίνεται πανίσχυρη απέναντι σε κάθε αντίπαλο με την οργάνωση ,την ταξική αλληλεγγύη,τον συντονισμένο αγώνα .

Οι αγώνες των εργαζομένων της COSCO, της e-food, της ΛΑΡΚΟ, οι κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων & πανεπιστημίων και απέναντι στις συγχωνεύσεις τμημάτων και την αξιολόγηση, είναι παραδείγματα που δείχνουν τον δρόμο! Δείχνουν πως όταν οι εργαζόμενοι ενώσουν τις δυνάμεις τους, οι αγώνες τους μπορούν να είναι νικηφόροι , να έχουν προοπτική.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ και η Β' ΕΛΜΕ Δωδ/σου καλούν, τα εργατικά σωματεία,συλλόγους, συμβούλια των μαθητώνσε συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Νοέμβρη στις 5:30 στην Πλ.Ελευθεριας!

  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, που σκορπούν το θάνατο, καταστροφές και προσφυγιά. Καμία εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς. Καμία αλλαγή συνόρων.
  • Να μην εγκατασταθεί καμία νέα βάση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε όλη τη χώρα και να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στη χώρα μας.
  • Να επιστρέψουν άμεσα όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Όχι δαπάνες ΝΑΤΟικές, σχολειά και κατοικίες εργατικές, έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.
  • Να μην λειτουργήσει κανένα κέντρο φυλακή σε Κω και Λέρο. Να κλείσουν σ’ όλη τη χώρα οι υπάρχουσες δομές – φυλακές. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά και να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, και να μεταβαίνουν άμεσα στη χώρα επιλογής τους με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους.
  • Να καταργηθεί ο νόμος «Χατζηδάκη» και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και την απεργία.
  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλους
  • Αμεσα μέτρα για την ανακούφιση του λαού από την ακριβεια και την ενεργειακή φτώχεια . Κανένας πλειστηριασμός, καμία κατάσχεση, καμία διακοπή ρεύματος στα λαϊκά σπίτια
  • Σχολείο και πανεπιστημιο για την μόρφωση των παιδιών του λαού και όχι για τις ανάγκες του κεφαλαίου.
  • Προστασία της υγείας του λαού και των παιδιών του. Οι ζωές μας δεν μπαίνουν στο ζύγι κόστους-οφέλους.
  • Αποσύνδεση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το προσφυγικό.

48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

12/11/21

ADVERTORIALS