Ι. Ρούφα: Το δημοτικό συμβούλιο της Κω, κατά παράβαση της νομοθεσίας, έχει σχεδόν 2 μήνες να συγκληθεί

Ι. Ρούφα: Το δημοτικό συμβούλιο της Κω, κατά παράβαση της νομοθεσίας, έχει σχεδόν 2 μήνες να συγκληθεί

Η επιστολή της επικεφαλής της παράταξης Όραμα + Δράση Ι. Ρούφα στον πρόεδρο του Δ.Σ για ειδική δημόσια συνεδρίαση απολογισμού.


Κύριε πρόεδρε,

Το δημοτικό συμβούλιο της Κω, κατά παράβαση της νομοθεσίας, έχει σχεδόν 2 μήνες να συγκληθεί.

Η πρωτοφανής αδρανοποίηση του δημοτικού συμβουλίου σε συνδυασμό με την προβληματική και εν κρυπτώ λειτουργία της οικονομικής επιτροπής αλλά και τις χειροπιαστές επιπτώσεις της πανδημίας στην ποιότητα της δημοκρατίας έχουν επιφέρει ισχυρό πλήγμα στις έννοιες της λογοδοσίας, του κοινωνικού ελέγχου, των συμμετοχικών διαδικασιών, του πολιτικού διαλόγου.

Η στάση της δημοτικής αρχής αποδεικνύει εν τοις πράγμασι ότι φοβάται το διάλογο, τα επιχειρήματα, την αλήθεια αφού με απόλυτη συνέπεια και αλαζονεία δεν απαντά σε κανένα ερώτημα- αίτημα που καταθέτουμε ως παράταξη.

Κύριε πρόεδρε, η κατάσταση έχει πραγματικά ξεφύγει.

Παρακολουθούμε εμβρόντητοι δηλώσεις τόσο του κυρίου Νικηταρά όσο και των στελεχών της δημοτικής αρχής για «έργα και ημέρες» που προφανώς ή αφορούν σε κάποιον άλλο δήμο ή αποτελούν συνειδητά – κραυγαλέα ψέματα.

Χωρίς καμιάν αναστολή λέτε ψέματα, εμπαίζετε την κοινωνία και την εκπαιδεύετε να σας χειροκροτεί γα το απόλυτο τίποτα και τις… φωτογραφίες.

Αφού καταφέρατε σε ελάχιστο χρόνο να αλώσετε κυριολεκτικά την πολιτική στο βωμό της επικοινωνίας σας ζητάμε να πράξετε, ως οφείλετε, τα ελάχιστα:

Οι περισσότερες δημοτικές αρχές της χώρας προχώρησαν στην ειδική δημόσια συνεδρίαση απολογισμού των πεπραγμένων της περιόδου 2019- 2020.

Σε αυτήν τη συνεδρίαση και όπως προβλέπεται από το άρθρο 217 (Ν 3463 2006) οφείλατε να φέρετε τον απολογιστικό κατάλογο του έργου σας- και όχι κατά την προσφιλή σας τακτική μιαν ακόμη έκθεση ιδεών και ψεμάτων -ενώπιον της Κωακής κοινωνίας. Σας επισυνάπτω το σχετικό άρθρο.

Προφανώς τέτοιες διαδικασίες αλλά και το ενδεχόμενο να ειπωθεί και καμιά αλήθεια σας προκαλούν αλλεργική και φοβική διάθεση.

Επισημαίνουμε όμως ότι το χρονικό διάστημα έχει παρέλθει και σύμφωνα με την παράγραφο 6   «Σε περίπτωση που το χρονικό διάστημα που προβλέπει το παρόν άρθρο παρέλθει χωρίς να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση της ειδικής δημόσιας συνεδρίασης απολογισμού, μπορούν οι δημοτικές παρατάξεις ή οι δημοτικοί σύμβουλοι να προκαλέσουν τη συνεδρίαση αυτή σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο "95"»

Με τιμή και με την απαραίτητη - οφειλόμενη διευκρίνιση, αγαπητέ κύριε πρόεδρε, ότι η επιστολή μου αφενός δεν έχει προσωπικό αλλά αμιγώς πολιτικό χαρακτήρα καθώς αφορά στο σύνολο της δημοτικής αρχής, αφετέρου δεν έχω καμία διάθεση να «ανταγωνιστώ» γελοιότητες και ψεύδη που εκστομίζονται σε καθημερινή βάση και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα.

Ρούφα Ιωάννα

86i7uiyuoi.JPG

ADVERTORIALS