Η απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. Κω Ι. Καλλούδη στην Ι. Ρούφα για τη συνεργασία του Δήμου Κω με το ΔΙΙΚ

Η απάντηση του Προέδρου του Δ.Σ. Κω Ι. Καλλούδη στην Ι. Ρούφα για τη συνεργασία του Δήμου Κω με το ΔΙΙΚ

Η επιστολή - απάντηση του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Κω κ. Καλλούδη Ιωάννη σε προγενέστερη επιστολή της επικεφαλής στη δημοτική παράταξη "ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ" κας Ρούφα Ιωάννας, σχετικά με την συνεργασία Δήμου Κω και Δ.Ι.Ι.Κ..


Κυρία Ρούφα,

       Πολύ σωστά το Δημοτικό Συμβούλιο, με την υπ’ αριθμό 386/2019 απόφαση του, αποφάσισε κατά αρχήν, για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Κω – ΔΙΙΚ και Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την ενεργειακή αναβάθμιση του «Ιπποκράτειου Μέλαθρου», τη περίφραξη, τη τοποθέτηση συστήματος ασφαλείας και άλλες εργασίες που αναφέρονται στην απόφαση.

       Μετά τη προαναφερόμενη απόφαση οι Τεχνικές Υπηρεσίες προχώρησαν στη σύνταξη μελέτης, στο πλαίσιο αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων, ως αποτέλεσμα συνεργασίας εκπροσώπων των δύο μερών, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί.

       Το επόμενο βήμα είναι να κατατεθεί στην Οικονομική Επιτροπή για την έγκριση της και την σύνταξη της Προγραμματικής Σύμβασης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

       Η «σύμβαση» στην οποία αναφέρεστε, ότι υπεγράφη στις 5 Αυγούστου 2021 στο Ιπποκράτειο Μέλαθρο μεταξύ του Δημάρχου και του Προέδρου του ΔΙΙΚ, δεν αφορά σε τίποτα άλλο παρά σε «Μνημόνιο Συνεργασίας», σε κείμενο αρχών και θέσεων συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του ΔΙΙΚ, μετά τη σύνταξη της μελέτης.

       Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε, δεν μπορεί ο Δήμαρχος να υπογράψει με δική του πρωτοβουλία καμία προγραμματική σύμβαση, κάτι που για να υλοποιηθεί προϋποθέτει έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει τόσο μια τέτοια απόφαση, όσο και η έγκριση της σχετικής μελέτης αντίστοιχα, και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο.

       Ως εκ τούτου δεν έχει ληφθεί καμία άλλη απόφαση του Δ.Σ. Κω, εκτός από την 386/2019 την οποία γνωρίζετε.

Οφείλω να επισημάνω όμως ότι μια τέτοια απορία θα σας είχε λυθεί αν μου ζητούσατε έστω τηλεφωνική ενημέρωση, δίχως να χρειαστεί να προχωρήσετε σε ανακοινώσεις.

Άλλωστε, όπως γνωρίζετε είμαι πάντα στη διάθεσή σας, όπως και όλων των Δημοτικών Συμβούλων, για κάθε ενημέρωση ή πληροφορία.

Ο Πρόεδρος

Δημοτικού Συμβουλίου

 

Καλλούδης Μ. Ιωάννης

ADVERTORIALS