Γεωργία Κασσιώτη: Ο Δήμος Κω βήμα- βήμα θέτει τις βάσεις μιας πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς!!

Γεωργία Κασσιώτη: Ο Δήμος Κω βήμα- βήμα θέτει τις βάσεις μιας πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς!!

Ο Δήμος Κω βήμα- βήμα θέτει τις βάσεις μιας πολιτισμένης αντιμετώπισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς!!

Όλοι μαζί Δήμος, εθελοντές , φιλοζωικές οργανώσεις ενώνουμε τις δυνάμεις και τις προσπάθειές μας για να κάνουμε την καθημερινότητα των αδέσποτων ζώων καλύτερη και ασφαλέστερη γιατί το αξίζουν και δικαιούνται την φροντίδα μας και πρέπει να κάνουμε ο,τι καλύτερο .

Ο Δήμος μας μετά την από 30-7-2021 έγκριση των όρωντης διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού από την οικονομική επιτροπή, για την «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 45.000,00€,πρόκειται να προβεί σε ανάθεση παροχής υπηρεσιών περίθαλψης, στείρωσης και σήμανσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, βάσει του άρθρου 9 του Ν. 4039/2012 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Ν. 4235/2014.

Μέσω της σύμβασης αυτής στοχεύουμε αφενός στην σταθεροποίηση, καταγραφή και τη σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, με τη στείρωση, σήμανση, καταγραφή και υιοθεσία τους και αφετέρου φροντίζουμε για την ευζωίατους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας.

Η Δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή πιστή στις δεσμεύσεις της ασχολείται πολύ σοβαρά με το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έμπρακτα μέσω σειράς ενεργειών όπως: Μοίρασμα τροφής για τα αδέσποτα, διαδικασίες για την ίδρυση καταφυγίου Αδέσποτων ζώων μετά την ένταξη μας στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΔΣ ΙΙ, σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την εθελοντική οργάνωση GASAH, σε εξέλιξη η διαδικασία της τοποθέτησης ταϊστρών και ποτίστρων για τα αδέσποτα ζώα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.

Η Αντιδήμαρχος Κω

Κασσιώτη Γεωργία

ADVERTORIALS