ΚΚΕ: Να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ομίλου Κυπριώτη στην Κω

ΚΚΕ: Να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ομίλου Κυπριώτη στην Κω

Ερώτηση με την οποία ζητά να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία του ομίλου Κυπριώτη στην Κω κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών.

Το κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα, Χρήστος Κατσώτης και Μανώλης Συντυχάκης, έχει ως εξής: 

«Η ανακοίνωση της απόφασης ενός από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους του νησιού της Κω, με πέντε ξενοδοχεία των 1.522 δωματίων και 4.000 συνεδριακών θέσεων, να μην επαναλειτουργήσει για τη σεζόν 2021, αφήνει ξεκρέμαστους τους περίπου 700 εργαζόμενους και μια σειρά από μικροεπαγγελματίες που εξαρτούσαν τη δραστηριότητά τους από τη λειτουργία του.

Τα προηγούμενα χρόνια ο όμιλος Κυπριώτη γιγαντώθηκε και στηρίχθηκε με κρατικό χρήμα, εφάρμοσε όλο το αντεργατικό πλαίσιο που διαχρονικά οι κυβερνήσεις δημιουργούσαν.

Τώρα, οι εργαζόμενοι που με τον ιδρώτα τους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τη λειτουργία του, καλούνται να πληρώσουν τη νύφη των τραπεζικών δανείων και την εξαγορά τους μένοντας άνεργοι, χωρίς εισόδημα και ασφάλιση.

Η διεύθυνση του ομίλου δεν δίνει καμιά επί της ουσίας απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι, ενισχύοντας την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα των εργαζομένων που για μια ακόμα χρονιά όχι μόνο δεν θα δουλέψουν, αλλά βρίσκονται μπροστά και στον κίνδυνο μόνιμης απώλειας της εργασίας και του εισοδήματός τους.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα ούτε την αποζημίωση ειδικού σκοπού Ιουνίου καθιστώντας το "βίο αβίωτο" για τις εκατοντάδες οικογένειες των εργαζομένων του ομίλου.

Η κυβέρνηση έχει πλήρως την ευθύνη, γιατί ενώ είναι σε γνώση της οι σχεδιασμοί του ομίλου, με τη στάση της ενισχύει την υλοποίησή τους με αποτέλεσμα τις μεγάλες συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους μικροεπαγγελματίες της περιοχής.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Τι μέτρα θα πάρει για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων;

  • Πότε θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού που οφείλεται στους εργαζόμενους;

  • Τι μέτρα θα πάρει για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων; Θα δοθεί έκτακτο βοήθημα; Θα επιδοτηθούν οι εργαζόμενοι με το επίδομα ανεργίας, για όσο διάστημα παραμένουν άνεργοι;

  • Πώς τοποθετείται στο αίτημα για πάγωμα δανείων και οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά και στο αίτημα για να μη γίνει διακοπή τηλεφώνου - νερού - ρεύματος σε κανένα σπίτι;».

ADVERTORIALS