Συνάντηση του Δημάρχου Κω με τον Υπουργό Τουρισμού - Τι συζήτησαν

Συνάντηση του Δημάρχου Κω με τον Υπουργό Τουρισμού - Τι συζήτησαν

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ


Σειρά συναντήσεων, για υποθέσεις του Δήμου, έχει στην Αθήνα ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής.

Χθες συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Αλέξανδρο Χρυσόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ρήγα Μαυροειδή.

Οι εξελίξεις σχετικά με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου, που αφορά στη δημιουργία οργανισμών διαχείρισης προορισμού (DMO) καθώς επίσης στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης.

Ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε τον Υπουργό Τουρισμού, για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Δήμο Κω και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και παρεμβάσεις που απαιτούνται για την εκμετάλλευση των θερμών πηγών.

Ένα σοβαρό ζήτημα αξιοποίησης των παραγωγικών πόρων του νησιού, που απασχολεί την τοπική κοινωνία από δεκαετίες, χωρίς κανένα ανταποδοτικό αποτέλεσμα για την τοπική οικονομία.

Σε ότι αφορά τη δυνατότητα δημιουργίας αλλά και μετασχηματισμού των Αναπτυξιακών Οργανισμών σε DMO Αναπτυξιακούς, ο κ. Νικηταράς, καταθέτοντας τις δικές του επισημάνσεις, δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου κινείται προς τη θετική κατεύθυνση και χρήζει βελτιωτικών παρεμβάσεων, που θα το καταστήσουν κινητήριο μοχλό στην προβολή και διαφήμιση των τουριστικών προορισμών.

Γραφείο Τύπου

Δήμαρχος Υπ Τουρισμού Θεοχάρης 2021 6 24  1.jpg

Δήμαρχος Υπ Τουρισμού Θεοχάρης 2021 6 24  2.jpg

ADVERTORIALS