Η συνάντηση του Δημάρχου Κω με την Ένωση Ξενοδόχων - Τι συζητήθηκε

Η συνάντηση του Δημάρχου Κω με την Ένωση Ξενοδόχων - Τι συζητήθηκε

Το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, που αφορά και σε τομείς ενδιαφέροντος του Δήμου Κω, όπως στη συγκρότηση Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού και στο θερμαλιστικό τουρισμό, συζητήθηκε από το Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Κω,την Πρόεδρο Ντίνα Σβύνου και την Γενική Γραμματέα Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου.

Ο Δήμαρχος Κω ενημέρωσε αναλυτικά την Ένωση Ξενοδόχων για το σχέδιο νόμου και τις απόψεις της δημοτικής αρχής, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο κινείται σε θετική κατεύθυνση όμως απαιτούνται αλλαγές και στα δύο σκέλη που ενδιαφέρουν το Δήμο μας.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και στο σχεδιασμό του Δήμου για την ωρίμανση των διαδικασιών αξιοποίησης της ιδιοκτησίας του στα ΘΕΡΜΑ, που αφορά σε:

  • αποκατάσταση του κτιρίου,
  • υποστήριξη των πρανών για προστασία από πιθανή βραχόπτωση,
  • αποτύπωση του γεωθερμικού πεδίου της ευρύτερης περιοχής, και
  • εκκίνηση των διαδικασιών για την εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης αξιοποίησης & εκμετάλλευσης της ιαματικής πηγής.

Στη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η αναγκαιότητα συμπόρευσης και συνεργειών του Δήμου και των Φορέων, όπως με την Ένωση Ξενοδόχων.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε ιδιαίτερα την σημασία της συνεργασίας και της ενότητας δυνάμεων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, όπου η Κως όχι μόνο πρέπει να διατηρήσει αλλά να ενισχύσει τη θέση και τη δυναμική της στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Όσον αφορά στις ενέργειες της δημοτικής αρχής,για την οργανωμένη και τεκμηριωμένη ανάδειξη και προβολή της τουριστικής ταυτότητας του νησιού μας, ο Δήμαρχος Κω ανακοίνωσε τη δημιουργία Διεύθυνσης Τουρισμού, εντός της Αναπτυξιακής Εταιρείας του ΚΩΑΝ, με εκπροσώπηση και της Ένωσης Ξενοδόχων, ώστε να διασφαλιστεί η ταχύτητα και η ευελιξία στην υλοποίηση της τουριστικής πολιτικής ενός μεγάλου προορισμού, όπως η Κως.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS