Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.ΚΩ : Απογευματινή ποδηλατάδα την Πέμπτη 3 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.ΚΩ :  Απογευματινή ποδηλατάδα την Πέμπτη 3 Ιουνίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

H 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day). Η απόφαση ελήφθη στις 12 Απριλίου 2018 από την γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού, κατόπιν μιας διεθνούς εκστρατείας από τους λάτρεις του ποδηλάτου.

Στο σχετικό ψήφισμα, τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ καλούνται να διοργανώνουν εκδηλώσεις, που να προάγουν το ποδήλατο στην ζωή μας σαν υγιεινό τρόπο ζωής και σαν το πιο ασφαλή τρόπο μετακίνησης για την διαφύλαξη και προφύλαξη του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της  Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω, διοργανώνει  μια απογευματινή  ποδηλατάδα που θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 3 Ιουνίου  2021  στις 18.00, στο ιστορικό κέντρο της πόλης,  με εκκίνηση την Πλατεία Ελευθερίας. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι: « Πλατεία Ελευθερίας,  Ιπποκράτους, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Κουντουριώτη, Αβέρωφ, Φιλίνου, Κανάρη, Ακτή Κουντουριώτη, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ιακώβου Ζαράφτου, Γρηγορίου Ε΄, Βασιλέως Παύλου, Πλατεία Ελευθερίας».

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Δημοτικής Αστυνομίας , του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω , τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν επιχειρήσεις της πόλης μας με αντικείμενο το ποδήλατο

Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.ΚΩ

           Τμήμα Αθλητισμού

ADVERTORIALS