Απάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ν.Δ. Ιωάννη Παππά στην επιστολή της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου

Απάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ν.Δ. Ιωάννη Παππά στην επιστολή της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ιωάννης Παππάς

Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Απάντηση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ν.Δ. Ιωάννη Παππά στην επιστολή της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου

Συμμερίζομαι την αγωνία της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου και Αθηνών Πειραιώς και των Προέδρων κας Βάλλα και κ. Καλικάτζαρου και εκτιμώ το συντονισμένο αγώνα τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Κάλυμνος υγειονομικά, γεγονός που από την αρχή, με ενεργοποίησε προσωπικά, αναζητώντας το καλύτερο αποτέλεσμα για όποιον συμπατριώτη μας χωριστά, και για κάθε περίπτωση που χρειάστηκε παρέμβαση. Είναι γνωστό, το ότι, τα μέλη των παροικιακών σωματείων, εκτός από το ότι αισθάνονται υπερήφανοι, ο καθένας για τη δική του γενέτειρα, αναλαμβάνουν πολλές φορές, ρόλο προστασίας, υπεράσπισης και φροντίζουν με τρυφερότητα, όπως συμβαίνει με τη σχέση μητέρας και παιδιού. Βιώνουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, με πρωτόγνωρες εξελίξεις που εμποδίζουν την παγκοσμιότητα να προχωρήσει στην εξέλιξη, αφού η προστασία του καθενός από τη μικροβιακή προσβολή, είναι προτεραιότητα.

Ως κυβέρνηση, εκτιμώ ότι καθημερινά κάνουμε ότι περνά από τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση των κρίσεων και τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησα συνάντηση με στελέχη του Υπουργείου Υγείας , όπου οργανώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου λοιμωξιολόγων στο νησί της Καλύμνου. Συγκεκριμένα την Παρασκευή θα επισκεφτούν την Κάλυμνο οι καθηγητές κ. Θ. Ζαούτης , κ. Χ. Γώγος, κ. Κ. Ακινόσογλου μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, συνοδευόμενοι από την Προέδρο ΟΔΙΠΥ ( Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας) καθηγήτριας ΕΚΠΑ κ. Δάφνης Καϊτελίδου, για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης στο νησί. Παράλληλα σε ό,τι αφορά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση, το ενδιαφέρον αποδεικνύεται σε αυτή τη δύσκολη ώρα και με την επικείμενη επίσκεψη του υφυπουργού Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χαρδαλιά.

Επιπλέον για την ανακούφιση των συμπατριωτών μας, θα δοθούν στο Νοσοκομείο Καλύμνου πέντε φορητοί αναπνευστήρες, ενώ επιδιορθώνεται άμεσα και η γεννήτρια οξυγόνου, για την απρόσκοπτη παροχή οξυγόνου στους νοσούντες.

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί, η στήριξη των επιχειρηματιών της Καλύμνου που πλήττονται είναι επίσης μέλημα της κυβέρνησης για το νησί. Για τον λόγο αυτό, έχει προγραμματίστει για αύριο Πέμπτη, συνάντηση μου με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Δήμαρχο Τάρπον Σπρινγκς κ. Χρυσόστομο Αλαχούζο και τον Πρόεδρο Ένωσης Καλυμνίων Αθηνών Πειραιώς κ. Δημήτρη Καλικάτζαρο. Επίσης με παρέμβαση μου στον υφυπουργό Αγροτικής ανάπτυξης κ. Οικονόμου και τον Υπουργό κ. Λιβανό δόθηκε λύση για την επιχορήγηση των παράκτιων αλιέων που απασχολούνται στο νησί.

Με στόχο και τον εμβολιασμό όλων των κατοίκων του νησιού, ευελπιστώ στο ότι, σε λίγες ημέρες, η δυσμενής κατάσταση στην Κάλυμνο θα αποτελεί παρελθόν. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί.

-Ιερού Λόχου 14,
851 31  Ρόδος
Τηλ: 2241601447

-Βουλής 4, 105 62 Αθήνα

Τηλ: 2103241512

-Ελ.Βενιζέλου 18 ,853 00 Κως

Τηλ:2242020098

ADVERTORIALS