Ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, βρεφονηπιακοί σταθμοί - Διατηρείται το ραντεβού στο λιανεμπόριο

Ανοίγουν μουσεία, θερινά σινεμά, βρεφονηπιακοί σταθμοί - Διατηρείται το ραντεβού στο λιανεμπόριο

Την επανεκκίνηση μιας νέας σειράς δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Παρασκευής 7 Μαϊου.

.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

-Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

-Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

-Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

-Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

-Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

-Από 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

-Ανοίγουν τα μουσεία 14 Μαΐου, τα θερινά σινεμά 21 Μαΐου, στις 28 Μαΐου τα ζωντανά θεάματα σε ανοιχτούς χώρους

-Από 17 Μαΐου τα ωδεία

-Οι αποφάσεις για τις αθλητικές δραστηριότητες θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους.

Παραμένει το SMS στο λιανεμπόριο
«Στενοχωριέμαι πολύ όταν ακόμη και σήμερα διάφοροι με ρωτούν αν θα πρέπει να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός αποτελεί ξεκάθαρα το πιο ισχυρό μας όπλο. Όσοι δεν εμβολιάζονται θέτουν σε άσκοπο κίνδυνο τον εαυτό τους και τους γύρω τους» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου που επανέλαβε πως βρισκόμαστε εν όψει ενός αγώνα δρόμου για να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν την ανάπτυξη πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων.

Κλείνοντας, η λοιμωξιολόγος τόνισε πως είναι ακόμη σημαντική η διατήρηση του ραντεβού με την αποστολή SMS στο λιανεμπόριο για τον έλεγχο της μετακίνησης των πολιτών από και προς τα καταστήματα.

ADVERTORIALS