Δήμαρχος Κω: Δεν ιδιωτικοποιούμε την Υπηρεσία Καθαριότητας αλλά ενισχύουμε το δημόσιο χαρακτήρα της

Δήμαρχος Κω: Δεν ιδιωτικοποιούμε την Υπηρεσία Καθαριότητας αλλά ενισχύουμε το δημόσιο χαρακτήρα της

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς το πρωί της Μεγάλης Τρίτης με θέμα την ανάθεση της αποκομιδής αστικών απορριμμάτων σε ιδιώτη.

Ο κ. Νικηταράς αρχικά σημείωσε πως η φετινή τουριστική περίοδος αναμένεται καλύτερη από την περσινή, σημειώνοντας πως ο Δήμος Κω έχει κερδίσει το στοίχημα και η εικόνα της Κω είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων, με το νησί να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτες επισκέπτες.

Ο κ. Νικηταράς σημείωσε πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον Γιώργο Κυρίτση απαξίωσε την Υπηρεσία Καθαριότητας με στόχο να την εκχωρήσει σε ιδιώτες. Μάλιστα ο Δήμαρχος δήλωσε πως το 2018 έφυγαν προς απόσυρση 9 απορριμματοφόρα από τα οποία αντικατέστησαν αργότερα μόλις 2, ενώ συνέχισε λέγοντας πως το 2017 ο Δήμος Κω έχασε την μεγάλη ευκαιρία να προσλάβει 50 άτομα μόνιμο προσωπικό έτσι ώστε να ενισχύσουν την υπηρεσία κάτι στο οποίο, πάντα σύμφωνα με τον κ. Νικηταρά, συνηγόρησε με την στάση της και η κ. Ρούφα.

Ο Δήμαρχος Κω συνέχισε λέγοντας πως αυτοί που πήγαν να ξεπουλήσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας τώρα κουνάνε το δάχτυλο, ενώ αναφερόμενος στην επικεφαλής της παράταξης Όραμα + Δράση, κ. Ιωάννα Ρούφα δήλωσε πως οι δηλώσεις της που κάνουν λόγο, για deal με εργολάβο για την ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, είναι πολιτική ανηθικότητα και αλητεία!

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων των δημοσιογράφων ο κ. Νικηταράς αποκάλυψε πως τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κω:

Χρυσόπουλος Αλέξανδρος
Καμπουράκης Σταμάτιος
Ζαχαρός Κωνσταντίνος
Τελλή- Τσιμισίρη Διονυσία

Χόνδρος Κωνσταντίνος

απέστειλαν εξώδικο στην κ. Ρούφα με το οποίο ζητούν να ανακαλέσει την αναφορά της για deal της Οικονονικής Επιτροπής με εργολάβο ή αλλιώς να καταθέσει στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνουν τα λεγόμενά της.

Ο κ. Νικηταράς ανέφερε πως αύριο Μεγάλη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. των Εργαζομένων του Δήμου Κω με τον ίδιο και τους συνεργάτες του στο Δημαρχείο, ενώ τόνισε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ενίσχυση του Δημόσιου χαρακτήρα της υπηρεσίας και όχι η ιδιωτικοποίησή της και για τον λόγο αυτό η υπηρεσία ενισχύθηκε με 4 σύγχρονα απορριμματοφόρα ενώ θα ενισχυθεί και με άλλα τα επόμενα χρόνια.

Κλείνοντας ο κ. Νικηταράς ξεκαθάρισε πως τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι Εργαζόμενοι του Δήμου υπηρετούν την κοινωνία, το συμφέρον της οποίας είναι πάνω από όλους και από όλα.

Αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής του ιδιώτη ο κ. Νικηταράς απαντώντας σε ερώτηση του kosnews24.gr ανέφερε πως θα μισθωθούν 4 απορριμματοφόρα με την μελέτη σκοπιμότητας της ανάθεσης της αποκομιδής των απορριμμάτων από ιδιώτη να περνάει τις επόμενες ημέρες από την Οικονομική Επιτροπή και στη συνέχεια μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας να γίνει η επιλογή του αναδόχου.

γεγερ.JPG

ADVERTORIALS