Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δώσαμε λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων του Νήσος Κάλυμνος

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δώσαμε λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων του Νήσος Κάλυμνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η Περιφέρεια έδωσε λύση στο πρόβλημα των δρομολογίων του Νήσος Κάλυμνος»

Το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την ακύρωση των δρομολογίων του «Νήσος Κάλυμνος» λόγω του κορωνοϊού, πήρε αίσιο τέλος μετά τις γραπτές και τηλεφωνικές παρεμβάσεις των αντιπεριφερειαρχών Φιλήμονα Ζαννετίδη και Γιάννη Θεμέλαρου καθώς και του επάρχου Καλύμνου Μανόλη Μουρσελή, με την δρομολόγηση του «Όλυμπος Ζευς».

Ως γνωστό η απαγόρευση εκτέλεσης δρομολογίων στο «Νήσος Κάλυμνος» δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις τόσο των νησιωτών, όσο και στα εμπορεύματα και τα ζώντα ζώα, που ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες αναμένεται να μετακινηθούν κατά εκατοντάδες, αφού τα αμνοερίφια των Αρκειών, και των άλλων νησιών μεταφέρονται στο Σφαγείο της Λέρου. Άμεσα ενημερώθηκαν ο έπαρχος Καλύμνου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικού τομέα για να βρουν λύση. Σε διάστημα ολίγων ημερών η αρχική αλληλογραφία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μετατράπηκε σε συνεχείς τηλεφωνικές επαφές με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι κατέληξαν σε συμφωνία με το «Ολύμπιος Ζευς» που ανέλαβε να εκτελέσει όλα τα δρομολόγια του «Νήσος Κάλυμνος», λύνοντας έτσι το πρόβλημα. Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Γιάννης Θεμέλαρος απόλυτα ικανοποιημένος από την τροπή του θέματος προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

«Με την άρση των δρομολογίων λόγω COVID-19 του Νήσος Καλυμνος τα μικρά νησιά μας έμειναν πάλι εκτεθειμένα. Οι κτηνοτρόφοι των Αρκιών και των μικρότερων νησιών σε απόγνωση καθώς δεν μπορούσαν να διακινήσουν τα αμνοερίφια στο σφαγείο της Λέρου. Μετά από συνεχή και γόνιμη συνεργασία με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ,την Κτηνιατρική Υπηρεσία , τον Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη και τους πάντα πρόθυμους να βοηθήσουν ΑΝΕΚ και ΑΝΕΜ δόθηκε άμεση λύση στο πρόβλημα και το ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ κάνει έκτακτο δρομολόγιο για να μεταφέρει τα οχήματα με τα ζώα.

Είμαστε πάντα στο πλευρό του νησιώτη που φυλάει τις Θερμοπύλες στο Αιγαίο!»

Το Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS