Κ. Καϊσερλης: Στηρίξαμε την προστασία των Δασών και την εξυγίανση του δάσους της Παναγιάς Τσουκαλαριάς και όμως αυτή η δραστηριότητα πολεμήθηκε

Κ. Καϊσερλης: Στηρίξαμε την προστασία των Δασών και την εξυγίανση του δάσους της Παναγιάς Τσουκαλαριάς και όμως αυτή η δραστηριότητα πολεμήθηκε

Γράφει ο Κώστας Καϊσερλης

Προχθές εντελώς τυχαία διάβασα σε τοπική ιστοσελίδα την επιστολή κάποιων νέων παιδιών της Κω που εξέπεμπαν κραυγές αγωνίας για την καταστροφή που προξενείτε στο δάσος της Παναγιάς Τσουκαλαριάς από την εκτεταμένη ασθένεια της βαμβακίασης και την ανεξέλεγκτη υλοτόμηση.

Αυτή την άσχημη κατάσταση του δάσους που αν συνεχιστεί θα έχει τεράστιες επιπτώσεις σε πλημμυρικά φαινόμενα και στον υπόγειο υδατικό ορίζοντα του  νησιού  προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το 2011 γνωρίζοντας ότι η αδιαφορία της κυβέρνησης θα συνεχίζονταν.

Ζητήσαμε και υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και αναλάβαμε με χρήματα του Δήμου δηλαδή των πολιτών την ευθύνη προστασίας των δασών μας. Διαθέταμε πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για αυτή την αρμοδιότητα και υπηρεσία. Πέραν των άλλων 150 χιλιάδων για τις δράσεις της πολιτικής προστασίας.

Στηρίξαμε την δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης προστασίας των Δασών με την συμμετοχή τριών νέων Δασολόγων και 5 νέων άνεργων νέων οι οποίοι ξεκίνησαν την καθαριότητα και την εξυγίανση του δάσους της Παναγιάς της Τσουκαλαριάς!.

Και όμως αυτή η δραστηριότητα πολεμήθηκε. Ο Καϊσερλης κατηγορήθηκε πως έφτιαχνε τον δικό του παραταξιακό στρατό! Και εν τέλει ο Καϊσερλης έφαγε τα χρήματα που έστειλε το Υπουργείο για την πολιτική προστασία!

Και η Γ. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά της καταγγελίες του κ. Κυρίτση, ψάχνοντας να μάθει που πήγαν τα 80 χιλιάδες ευρώ που έστειλε στον Δήμο, οδηγεί τον Καϊσερλη στα δικαστήρια για παράβαση καθήκοντος και για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος!

Στον βωμό του πολιτικού και κομματικού συμφέροντος ο Καϊσερλης οδηγήθηκε στα Ποινικά Δικαστήρια. Οκτώ νέοι άνθρωποι σταμάτησαν να εργάζονται και τα όνειρα τους και η αγάπη τους στο δάσος έσβησαν. Και το σπουδαιότερο. Το δάσος πάνω από την πόλη μας συνεχίζει να καταστρέφεται με ότι τραγικό θα προκαλέσει η καταστροφή του.

Ο Καϊσερλης ταλαιπωρήθηκε και αθωώθηκε στην δίκη που έγινε. Τα νέα παιδιά σίγουρα θα επιβιώσουν.  Αυτά που μάλλον δεν θα ξαναϋπάρξουν είναι η συλλογική δράση, η κοινωνική προσφορά και οι καινοτόμες πολιτικές για το καλό του νησιού.

Δεν πολεμήθηκαν μόνο οι ιδέες. Πολεμήθηκαν και κυνηγήθηκαν τα οκτώ νέα παιδιά. Και μαζί τους ισχυροποιήθηκε η αντίληψη της αποστροφής των νέων από τα κοινά.  Αυτός ήταν ένας από τους στόχους τους. Να παραμείνουν αυτοί οι μοναδικοί αυτόκλητοι σωτήρες του νησιού. 

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κώστας Καϊσερλης

ADVERTORIALS