ΔΗΜΟΣ ΚΩ: Πάνω από 7 χιλιόμετρα πεζοδρόμια και κοινόχρηστοι χώροι θα διαμορφωθούν σε διάφορες περιοχές εντός σχεδίου πόλεως Κω

ΔΗΜΟΣ ΚΩ: Πάνω από 7 χιλιόμετρα πεζοδρόμια και κοινόχρηστοι χώροι θα διαμορφωθούν σε διάφορες περιοχές εντός σχεδίου πόλεως Κω

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Έργα παντού. Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των δημοτών!

Πάνω από 7 χιλιόμετρα πεζοδρόμια και κοινόχρηστοι χώροι (περίπου 7.270 μέτρα) θα διαμορφωθούν σε διάφορες περιοχές εντός σχεδίου πόλεως Κω, σύμφωνα με την υπ΄αρ. 10 μελέτη, του 2020, των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Πρόκειταιγια την πιο μεγάλη παρέμβαση στον αστικό ιστό, εδώ και χρόνια, που αγκαλιάζει όλη την έκταση του σχεδίου πόλης και εντάσσεται στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη διαμόρφωση σύγχρονης πόλης, φιλόξενης σε κάτοικους και επισκέπτες.

Εργασίες θα εκτελεστούν στις περιοχές Αγία Μαρίνα, Κακό Πρινάρι, Λαγκάδα και στο δυτικό τμήμα της πόλης σε παρακείμενες οδούς της Εθνικής Αντιστάσεως έως την οδό Πορφυρίου.

Παράλληλα, σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων, θα τοποθετηθεί υποδομή για μελλοντικό ηλεκτροφωτισμό τους.

Το κόστος θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Δήμου, με προϋπολογισμό 820.000€.

Το έργο έχει τεθεί σε ανοιχτή δημοπρασία, για την επιλογή αναδόχου κατασκευής, με προσφορές να γίνονται δεκτές έως 5 Απριλίου 2021.

Η προθεσμία περάτωσης έχει οριστεί σε 12 μήνες.

Με την υλοποίηση των εργασιών ενισχύονται οι υποδομές, αξιοποιούνται περιοχές της επέκτασης του σχεδίου πόλης και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αποτελεί καθημερινή προτεραιότητα και στόχο της δημοτικής αρχής η εμφάνιση και λειτουργία της πόλης, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS