Παράταση της θητείας των συμβασιούχων για τα ακριτικά νησιά ζητά ο Δήμος Λειψών

Παράταση της θητείας των συμβασιούχων για τα ακριτικά νησιά ζητά ο Δήμος Λειψών

Παράταση της θητείας των συμβασιούχων για τα ακριτικά νησιά ζητά ο Δήμος Λειψών.

                                                                                                                                                         

Την ανάγκη παράτασης της 8μηνης θητείας των συμβασιούχων του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας έθεσε πρόσφατα επί τάπητος ο Δήμος Λειψών στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αίτημα που όπως φαίνεται είναι επίκαιρο και ουσιώδες για πολλές Ελληνικές περιοχές και ειδικά για τα ακριτικά νησιά.  

Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή του Δημάρχου Λειψών κ Φώτη Μάγγου προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, η κοινωφελής εργασία προσφέρει τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανέργους να εργαστούν σε όφελος τόσο του οικογενειακού τους προγραμματισμού, όσο και των αναγκών των δήμων για την πληρέστερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των δημοτών. Οι ανάγκες αυτές έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της πανδημίας και προβλέπεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, ενόψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου. Η έγκαιρη επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου προϋποθέτει την πλήρη ετοιμότητα των Δήμων, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας. Η καλύτερη προετοιμασία των Δήμων θα συμβάλλει σημαντικά ώστε οι τοπικές οικονομίες να καλύψουν μέρος από τις απώλειες της περσινής χρονιάς και να δεχτούν «τονωτικές ενέσεις» που ειδικά στην εποχή της πανδημίας θεωρούνται πιο ευεργετικές από κάθε άλλη φορά, καθώς το «κύμα» φυγής και ερήμωσης που ταλαιπωρεί το σύνολο της ακριτικής χώρας είναι πιο ορατό από ποτέ, λόγω των τρεχουσών συνθηκών.

Ο Δήμαρχος Λειψών κ. Μάγγος τονίζει χαρακτηριστικά: «Το ενδεχόμενο παράτασης της 8μηνης θητείας των συμβασιούχων του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας θα αποτελούσε ένα ισχυρό κίνητρο και εργαλείο εξομάλυνσης της κρίσης, με δεδομένο ότι το επόμενο πρόγραμμα, όσο γρήγορα κι αν εκκινήσει η διαδικασία υλοποίησής του, θα τεθεί σε λειτουργία αφού παρέλθει η τουριστική περίοδος και οι δήμοι βρεθούν αντιμέτωποι με τα δεκάδες καθημερινά προβλήματα την πιο κρίσιμη στιγμή, όταν δηλαδή οι ανάγκες σε προσωπικό θα βρίσκονται στην κορύφωσή τους».

ADVERTORIALS