Lockdown: Ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι - Ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη- Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Lockdown: Ανοίγουν αρχαιολογικοί χώροι  - Ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη- Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Το μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο Άκης Σκέρτσος, γνωστοποιώντας νέα μέτρα για τη βελτίωση της συμμόρφωσης.

Όπως είπε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος  «Οι αντοχές και τα κουράγια όλων λιγοστεύουν, η κόπωση όλων μπορεί να θολώνει κάπως την κρίση μας. Να πάρουμε δύναμη από αυτά που έχουμε καταφέρει. Εχουμε πάει καλύτερα από πολλές χώρες στον κόσμο και είμαστε η 26η χώρα στην ΕΕ σε κρούσματα». 

Ο κ. Σκέρτσος  γνωστοποίησε ότι επεκτείνεται το ωράριο μετακίνησης έως τις 21:00 για όλες τις ημέρες σε όλη την επικράτεια, ενώ ανοίγουν κομμωτήρια και ινστιτούτα  με αυστηρούς κανόνες πάντα με την τήρηση των πρωτοκόλλων . Παράλληλα, ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ διευκολύνεται η ατομική άσκηση με μέτρα προφύλαξης. Επίσης ανακοίνωσε ότι θα χορηγείται ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα σε κάθε πολίτη από το φαρμακείο της γειτονιάς του.

Ο κ Χαρδαλιάς δήλωσε: 

  • Όλες τις ημέρες και σε όλη τη χώρα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας θα είναι 21:00 έως 05:00, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο.
  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής από τη Δευτέρα
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων ως 3 άτομα. Επίσκεψη φυσικά με μάσκα και αποστολή SMS στον κωδικό 6.
  • Για τα πάρκα  ισχύει μετάβαση μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με SMS στον κωδικό 6.



Covid-19---Περασμα-στην-Ανοιξη---Παρουσιαση---19_03_21-1
Covid-19---Περασμα-στην-Ανοιξη---Παρουσιαση---19_03_21-2
Covid-19---Περασμα-στην-Ανοιξη---Παρουσιαση---19_03_21-3
Covid-19---Περασμα-στην-Ανοιξη---Παρουσιαση---19_03_21-4
Covid-19---Περασμα-στην-Ανοιξη---Παρουσιαση---19_03_21-5
ADVERTORIALS