Κώστας Καΐσερλης: Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση και της παράταξής του επί Δημαρχίας Καΐσερλη οδηγούσε στην ποινική δίωξη των αντιπάλων τους και στόχευε στην απαξίωση της ελεύθερης δράσης των Δήμων

Κώστας Καΐσερλης: Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση και της παράταξής του επί Δημαρχίας Καΐσερλη οδηγούσε στην ποινική δίωξη των αντιπάλων τους  και στόχευε στην απαξίωση της ελεύθερης δράσης των Δήμων

Η προσπάθεια του κ. Κυρίτση και της παράταξης του την περίοδο της Δημαρχίας Καϊσερλη δεν οδηγούσε απλά  στην ποινική δίωξη των αντιπάλων τους αλλά στόχευε στην απαξίωση και στην εκμηδένιση της ελεύθερης δράσης των Δήμων!

Έγκαιρα ο συμπατριώτης μας πανεπιστημιακός χημικός Βασίλης Βουκουβαλίδης σε γραπτές προτάσεις του προς τον τότε Δήμο της Κω, όταν η Γενική Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου κ. Καλογήρου πρώην Βουλευτής της ΝΔ απέρριψε ως μη νόμιμη την παραχώρηση 10 στρεμμάτων στην Κοιν.Σ.Επ, "Περιβαλλοντικό Κέντρο" επεσήμανε τα ακόλουθα συνταρακτικά και προφητικά τον Απρίλιο του 2013! Δηλαδή 4 χρόνια πριν από την έκδοση της αμετάκλητης απόφασης του Ακυρωτικού Δικαστηρίου!

Γράφει ο κ. Βουκουβαλίδης μεταξύ των άλλων σοβαρών : " ...... 3. Η Γ.Γ. (κ. Καλογήρου της αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου) συνειδητά και προς εξυπηρέτηση των διαπροσωπικών της σχέσεων με παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τις οποίες ανερυθρίαστα επέδειξε στην πρόσφατη επίσκεψη της σαν εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως για τις εκδηλώσεις εορτασμού της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Αγνοεί και διαστρεβλώνει πάγιες νομολογίες του Ν.Σ.Κ  (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους)  και επηρεάζει την λειτουργία σε διαλυτική κατεύθυνση των δημοτικών συμβουλίων σε όλη την χώρα.  Αποκρύβει την συνάφεια και ταύτιση των αρμοδιοτήτων και των τοπικών συμφερόντων με εκείνα της Κοιν.Σ.Επ. Περιβαλλοντικό Κέντρο (Απορρύπανση, βελτίωση του περιβάλλοντος και των υδάτων) με τρόπο κραυγαλέο.

Αλλοιώνει τον χαρακτήρα των Κοιν.Σ.Επ. ως μη κοινωφελών εταιρειών, αγνοώντας επιδεικτικά τους κοινωνικούς τους σκοπούς. Διαστρεβλώνοντας τις έννοιες αυτές αγνοεί το τοπικό συμφέρον και χρησιμοποιεί με όλες τις διαστρεβλώσεις νοήματος την εξίσωση πρέπει να είναι κοινωφελής και για να είναι κοινωφελής δεν πρέπει να έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα αλλά εφόσον ο νόμος 4019/ 2011 ορίζει κίνητρο 30% των κερδών, είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα και άρα μη κοινωφελής.

Αυτές οι διαστρεβλώσεις της ουσίας των νόμων για την τοπική αυτοδιοίκηση, την κοινωνική οικονομία και της νομολογίας είναι απαράδεκτες. Συνιστούν κραυγαλέο παράδειγμα μη χρηστής διοίκησης και καταχρηστικής εποπτείας και καταστρατηγεί το άρθρα 214 του "Καλλικράτη" ότι η εποπτεία δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζει την ελεύθερη δράση των Δήμων" Μετά τιμής Βασίλης Βουκουβαλίδης".

Γιατί ασχολήθηκε και γνωμοδότησε ο κ. Βουκουβαλίδης. Γιατί τρεις φοιτήτριες του, νέοι πτυχιούχοι χημικοί, δημιούργησαν με δύο εργάτες την Κοιν.Σ.Επ. "Περιβαλλοντικό Κέντρο" στην οποία η Δημοτική Αρχή Καίσερλη παραχώρησε για χρήση δωρεάν δέκα στρέμματα αγρού δίπλα ακριβώς στο εργοστάσιο της ΔΕΗ με σκοπό να κατασκευάσουν βιοτεχνία αντιρρυπαντικών υλικών αντιμετώπισης των επιβλαβών καπνών του εργοστασίου της ΔΕΗ.

Στην παραχώρηση αντέδρασε η παράταξη του κ. Κυρίτση και ο τότε δημοτικός σύμβουλος  κ. Αν. Κρητικός προσέφυγε στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου που με απόφαση της Γενικής Γραμματέας κ. Καλογήρου ακύρωσε ως παράνομη την απόφαση της δημοτικής αρχής.

Για την ιστορία αλλά και για την εξαγωγή συμπερασμάτων τα αποτελέσματα ήταν τα εξής!

  1. Η συνεταιριστική κοινωφελής επιχείρηση των χημικών θα αντιμετώπιζε το τεράστιο πρόβλημα της καπνιάς του εργοστασίου της ΔΕΗ που μολύνει το περιβάλλον και τους κατοίκους. Αυτό δεν έγινε και η κατάσταση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα!
  2. Τρεις νέοι Χημικοί και δύο οδηγοί θα έβρισκαν δουλειά και θα ασκούσαν την επιστήμη τους αντί να δουλέψουν σε ξενοδοχεία. Θα τους στήριζε η μεγαλύτερη αντιρρυπαντική επικινδύνων αποβλήτων εταιρεία της Μεσογείου! Τους έκοψαν τα όνειρα και η μία χημικός πήγε στην Πορτογαλία ο δε οδηγός έφυγε στην Αυστραλία.
  3. Το χωράφι των 10 στρεμμάτων δίπλα στην ΔΕΗ ο κ. Κυρίτσης, ο κ Αν. Κρητικός και οι φίλοι τους όταν ανέλαβαν την δημαρχία και επί 5 χρόνια το εγκατέλειψαν στην τύχη του.
  4. Η τότε προεδρίνα της Αντιμάχειας κατακεραύνωνε τον Καϊσερλη για το εργοστάσιο της ΔΕΗ και τους επικίνδυνους ρύπους του. Μετά και επί 5 χρόνια απραξίας υπερηφανεύονταν για τα μπαλώματα που έκανε στους δρόμους!
  5. Το σπουδαιότερο. Ο Κ. Κυρίτσης και η σύμβουλοι του, κατηγορούν το δήμαρχο Καϊσερλη για λεηλασία της περιουσίας του Δήμου και μάλιστα απαιτούν και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ γιατί δεν ενοικίασαν τα ακίνητα και αυτοί 5 ολόκληρα χρόνια άφησαν τα 10 στρέμματα στην γνωστή μοίρα τους, δηλαδή της καταπάτησης και της εγκατάλειψης. 

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία Κώστας Καϊσερλης

ADVERTORIALS