Αναπλάσεις και διαμορφώσεις πεζοδρομίων/κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Κω. ''ΝΑΙ'' από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την υλοποίηση του έργου

Αναπλάσεις και διαμορφώσεις πεζοδρομίων/κοινόχρηστων χώρων στην πόλη της Κω. ''ΝΑΙ'' από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την υλοποίηση του έργου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ KOSNEWS24.GR

Εγκρίθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, η υλοποίηση του έργου «Αναπλάσεις και διαμορφώσεις πεζοδρομίων-κοινόχρηστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Κω», με αρ. μελέτης 10/2020 των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Κω.

Τα στοιχεία του έργου

Συνολικά πρόκειται να δημιουργηθούν πεζοδρόμια μήκους περίπου σε 7.270 μ., σε ακτίνα 1,5-2 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης.

Οι περιοχές

Η μελέτη περιλαμβάνει μικρό τμήμα της Λαγκάδας και επιλεγμένα τμήματα στο δυτικότερο τμήμα της πόλης κατά μήκος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως έως το ύψος της οδού Πορφυρίου και σε τμήμα αυτής της οδού, σε κάθετους δρόμους στα νότια της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, καθώς και σε τμήματα των οδών Ναυαρίνου, Σπετσών και Ψαρών.

Οι όροι που θέτει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την υλοποίηση του έργου είναι οι εξής:

1. Όλες οι εκσκαφικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη εξειδικευμένου εργατοτεχνίτη που θα προσληφθεί, βάσει του άρθρου 37, παρ. 6 του Ν. 3028/2002, με την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

2. Εάν κατά τη διάρκεια των εκσκαφικών εργασιών βρεθούν αρχαιότητες, οι εργασίες θα διακοπούν για τη διεξαγωγή ανασκαφικής έρευνας, οπότε και θα απαιτηθούν πρόσθετες προσλήψεις, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 37, παρ. 6 του Ν. 3028/2002 «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

3. Για οποιαδήποτε τροποποίηση ή συμπληρωματικές εκσκαφικές εργασίες θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου αίτημα στην Εφορεία.

*Φωτογραφία αρχείου

ADVERTORIALS