Το ΜέΡΑ25 ΟΒ ΚΩ για το σύστημα υγείας στην Κω και την αντιμετώπιση του COVID-19

Το ΜέΡΑ25 ΟΒ ΚΩ για το σύστημα υγείας στην Κω και την αντιμετώπιση του COVID-19

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕΡΑ25 ΟΒ ΚΩ

Η διαχρονική απαξίωση του Νοσοκομείου Κω , είναι κοινός τόπος αλλά στις μέρες που ζούμε υπό την πίεση της πανδημίας θα περίμενε κάπως να είχε στελεχωθεί το νοσοκομείο μας στοιχειωδώς αλλά και πάλι τίποτα.

Από τα στοιχεία που έχουμε οι προσλήψειςπου έχουν γίνει είναι ελάχιστες και αυτές όχι με μόνιμο προσωπικό αλλά με σύμβαση ορισμένου χρόνου και μέσω του ΕΣΠΑ και ειδικότητες όχι πρώτης αναγκαιότητας για την πανδημία όπως είναι του παθολόγου ή του πνευμονολόγου. Γενικά οι ελλείψεις είναι σε όλες τις κλινικές ,και όλα αυτά τα χρόνια δεν πληρώθηκαν ποτέ οι θέσεις που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του ΓΝΚΥΚΩ . Υπάρχει προσωπικό για να κινείται μόνο ένα ασθενοφόρο ,για όλα τα συμβάντα με ότι αυτό συνεπάγεται. Μπορεί να μην πεθάνουμε στην Κω από κορωνοϊό , αλλά μπορεί να πεθάνουμε από μη έγκαιρη μεταφορά στο νοσοκομείο από το ασθενοφόρο .

Χειμώνα ή καλοκαίρι με πανδημία ή χωρίς η υγεία στην Κω είναι ο φτωχός συγγενής όταν δίνονταν και δίνονται πλουσιοπάροχα επιδοτήσεις για ανέγερση ή επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων. Διαχρονικά οι μνημονιακές κυβερνήσεις απαξιώνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και για το νοσοκομείο της Κω , όσο για την κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σκοπός του η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας για να κάνουν δουλειές οι κολλητοί τους.Πχ, ενώ ο υπουργός μίλησε για διατίμηση για τα τέστ , εντούτοις σήμερα στην Κω γίνονται τεστ rapidπρος 160 € , τα σχόλια δικά σας.

Στην Κω παρατηρήσαμε ότι έγιναν κάποια τεστ για covid 19, θα ήταν καλύτερα να γίνονταν πιο στοχευμένα και όχι όποιος ήθελε . Να το έκαναν πρώτα τα άτομα που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο , όπως όλα τα άτομα του υγειονομικού τομέα , οι πωλητές και πωλήτριες των σούπερ μάρκετ , και άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Απλά το επαρχείο και ο δήμος έκαναν κάποια τεστ για να καλύψουν την κυβερνητική έλλειψη και στον τομέα αυτό .

Το ΜέΡΑ25 Κω προτείνει

  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο της Κω , αυτές που προβλέπονται από τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του ΓΝΚΥΚΩ .
  • Να γίνουν μαζικά τέστ έτσι να μπορεί να διαχωριστεί ο πληθυσμός σε φορείς και μη .  
  • Ένα  ΕΣΥ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες  των ανθρώπων και των καιρών γιατί η θέση μας είναι πως Υγεία είναι  δημόσιο αγαθό το οποίο  πρέπει να αναβαθμίζεται και όχι να εκποιείται. 
ADVERTORIALS