Εργατικό Κέντρο & ΚΚΕ: Καταγγελίες για την στάση της αστυνομίας στην εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στην Κω

Εργατικό Κέντρο & ΚΚΕ: Καταγγελίες για την στάση της αστυνομίας στην εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στην Κω

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

 

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το εργατικό λαϊκό κίνημα ούτε φιμώνεται , ούτε τρομοκρατείται.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τα σωματεία που αποφάσισαν την σημερινή συμβολική μηχανοκίνητη πορεία με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας,καταγγέλλουντον αυταρχισμό και την καταστολή που επέδειξαν οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν απέναντι στους συνδικαλιστές, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να μην πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις τιμής για το Πολυτεχνείο με πρόσχημα την πανδημία.

Έφτασαν ακόμα και στο σημείο να μην αναγνωρίζουν το δικαίωμα μελών της Διοίκησης και του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου να αναπτύσσουν συνδικαλιστική δράση!

Ησιγή νεκροταφείου, που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ ως ο καλύτερος υπηρέτης των εντολών της μεγάλης εργοδοσίας αλλά και των αμερικανονατοικών συμμάχων της, δεν θα περάσει .

Η απαράδεκτη απαγόρευση συγκεντρώσεων και συναθροίσεων σε όλη την χώρα αποφασίστηκε γιατί ενοχλούν τα επίκαιρα συνθήματα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ- ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, αλλά και τα αιτήματα των ταξικών σωματείων για μέτρα ουσιαστικής προστασίας της υγειάς μας και την εξασφάλιση του εισοδήματος μας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει το θράσοςνα προφασίζεται την προστασία της δημόσιας υγείας, που άνοιξετον τουρισμό στην Κω γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τα μέτρα προστασίας, έκανε λάστιχο τα πρωτόκολλα υγείας, για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων, των μεγάλων τουριστικών ομίλων βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους. Μιλάει για προστασία της υγείας μας όταν έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τα αιτήματα για μόνιμες προσλήψεις στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία που λειτουργούν στα όρια τους.

Οσημερινός υπερβάλλων ζήλος της κυβέρνησης της ΝΔ εξαφανίζεται όταν πρόκειται για χώρους δουλειάς, νοσοκομεία,ΜΜΜ, σχολεία . Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αποστάσεις, τα μαζικά τεστ, οι μόνιμες προσλήψεις ,τα πρωτόκολλα είναι κόστος και η ατομική ευθύνη μεταφράζεται σε «ο σώζων εαυτόσωθήτω».

Ότι κι αν κάνουν σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει.. Τον φόβο μας να έχουν … και τον έχουν.

Το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία της περιοχής δηλώνουν ότι:

Συνεχίζουμε τον αγώνα !!!Προετοιμάζουμε την 24ωρη απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ.   ΤΟ ΔΣ

17/11/2020


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Τ.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ

Η Τομεακή Επιτροπή Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου ενάντια στην συμβολική εκδήλωση που αποφάσισαν σωματεία και φορείς του νησιού θέλοντας να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Με υπεράριθμη παρουσία αστυνομικής δύναμης, σε συνθήκες συνωστισμού και με τρομοκρατικές τακτικές προχώρησαν σε έλεγχο στοιχείων και βεβαίωση προστίμων για άσκοπη μετακίνηση(!) στους συνδικαλιστές, αμφισβητώντας συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, όπως στην Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και των Γενικών και Οργανωτικών Γραμματέων, για ανάπτυξη συνδικαλιστικής δράσης

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για την πρωτοφανή αυτή επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής.

Αν νομίζει ότι φιμώνεται το εργατικό κίνημα και θα μείνει βουβό και αμέτοχο ενώ βάζει σε κίνδυνο καθημερινά την ζωή του, ενώ του κόβει το ένα πίσω από το άλλο δικαιώματα και ελευθερίες, το εξαθλιώνει και το καταδικάζει στην ανέχεια, είναι γελασμένη.

Οι αγώνες ούτε αναβάλλονται, ούτε απαγορεύονται!

Αποφασιστικά μαζί με το ΚΚΕ για να βάλουμε lockdown στην πολιτική τους!

Για διεκδικήσεις στα δικαιώματα μας στην ζωή, την υγεία μας, την δουλειά!

Η Τομεακή Επιτροπή ΒΣΔ του ΚΚΕ 17/11/2020

ADVERTORIALS