Η επιστολή του Δημάρχου Κω στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Κω: Καθαριότητα παντού! Αξιοποιούμε όλες τις δυνάμεις για τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών.

Η επιστολή του Δημάρχου Κω στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Κω: Καθαριότητα παντού! Αξιοποιούμε όλες τις δυνάμεις για τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Καθαριότητα παντού!

Αξιοποιούμε όλες τις δυνάμεις για τις ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών.

Στους στόχους και στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχήςγια τη βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας σε όλο το νησί, με μειωμένο κόστος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναφέρεται ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς σε επιστολή του προς το Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Κω.

Ο Δήμαρχος Κω τονίζει ότι, η δημοτική αρχή στηρίζει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, περιγράφει την οριακή λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας, όπως την παρέλαβε η δημοτική αρχή, αναλύει το στόχο ανάταξης των υπηρεσιών αποκομιδής και καθαριότητας, αναφέρεται στην πρόταση μείωσης των δημοτικών τελών για το 2021 στις κατοικίες κατά 50% και στις επιχειρήσεις κατά 20%, ενώ τονίζει ότι όλες οι προσπάθειες στοχεύουν στο να απολαμβάνουν οι συνδημότες μας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά:

Αγαπητοί συνεργάτες,

διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση σας, όπου αναφέρετε την αντίθεση σας στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης έργου της υπηρεσίας Καθαριότητας.

Η θέση που εκφράζετε είναι και θέση της δημοτικής αρχής.

Δεν πιστεύουμε στην ιδιωτικοποίηση ως λύση στα προβλήματα του τομέα καθαριότητας.

Δεν σκοπεύουμε να εκχωρήσουμε την αρμοδιότητα.

Είμαστε υπέρμαχοι του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για αυτό και αναλάβαμε τις ευθύνες που μας όρισαν οι συνδημότες μας.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους, τιμούμε το ρόλο και το έργο τους, τους αντιμετωπίζουμε ως συνεργάτες και φυσικά, με τη σημερινή δημοτική αρχή, κανένας δεν πρέπει να φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του.

Παρόλα αυτά έχουμε συγκεκριμένα προβλήματα να λύσουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ως δημοτική αρχή να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα μόνο με πολιτικούς όρους.

Οι συνδημότες μας και η τοπική οικονομία έχουν συγκεκριμένες ανάγκες, πληρώνουν για αυτές και πρέπει να τις καλύψουμε.

Εμείς, όπως και εσείς,, υπηρετούμε την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Ουσιαστικά, το γνωρίζετε άλλωστε, έχουμε εκκινήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάταξης των υπηρεσιών αποκομιδής και καθαριότητας.

Στόχος μας είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με χαμηλότερο κόστος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του νησιού μας.

Ήδη έχουμε αναγγείλει τη μείωση των δημοτικών τελών για το 2021, στις κατοικίες κατά 50% και στις επιχειρήσεις κατά 20%.

Ήδη, περιμένουμε μέσα στο 2021 την παραλαβή τεσσάρων (4ων) νέων απορριμματοφόρων και εντάσσουμε στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς την αγορά τριών (3ων) ακόμη.

Όλα αυτά εντάσσονται σε μακρόπνοο σχεδιασμό εκσυγχρονισμού της υπηρεσίας.

Τα κενά όμως είναι μεγάλα, οι μνημονιακές πολιτικές έχουν χτυπήσει βαριά και το δικό μας Δήμο, που έχασε από το 2010 δεκάδες εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες.

Αγαπητοί συνεργάτες,

όπως καλά γνωρίζετε, πρώτοι εσείς, παραλάβαμε πριν 14 μήνες το Δήμο σε πτωτική πορεία και την υπηρεσία Καθαριότητας να λειτουργεί σε οριακές συνθήκες.

Η αδιαφορία της προηγούμενης δημοτικής αρχής υπονόμευσε την ίδια την υπηρεσία. Ενώ αύξανε τα τέλη και επιβάρυνε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δεν ενίσχυσε τον μηχανολογικό εξοπλισμό και αρνήθηκε να προσλάβει ικανό αριθμό μόνιμου προσωπικού, που θα έλυνε το πρόβλημα για πολλά χρόνια, όπως της δόθηκε το δικαίωμα το 2018 με την προκήρυξη 3Κ.

Επίσης, πολλά άλλα προβλήματα μας δημιουργούν εμπόδια, π.χ. ποιος θα κάνει αποκομιδή το Σαββατοκύριακο όταν δεν επιτρέπονται υπερωρίες; Πως θα είναι καθαρό το νησί μας όταν οι εποχικοί εργαζόμενοι φτάνει να έρθουν για δουλειά τον Αύγουστο ενώ τους χρειαζόμαστε από τον Μάρτιο; Πως θα πάρετε άδειες και ρεπό οι μόνιμοι εργαζόμενοι όταν δεν επαρκεί το προσωπικό;

Όλα αυτά έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην εμφάνιση και λειτουργία του νησιού μας, που βιώνει εκτός των άλλων την βαθιά τουριστική και οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Για να το αλλάξουμε αυτό και να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις και δυνατότητες που διαθέτουμε.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο. Ζούμε σε κρίσιμη περίοδο.

Αγαπητοί συνεργάτες,

η σημερινή δημοτική αρχή αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν διαχωρίζει κανέναν. Με ενότητα δυνάμεων, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους κοινούς στόχους.

Στηρίζουμε το έργο σας και ζητάμε τη στήριξη σας για το καλό της κοινωνίας μας.

Θα αλλάξουμε τον ΟΕΥ σε συνεργασία δημοτικής αρχής και εργαζομένων.

Διεκδικούμε μόνιμο προσωπικό για να καλύψουμε τις μεγάλες ανάγκες του Δήμου μας σε όλες τις υπηρεσίες. Μέχρι να γίνει όμως αυτό ψάχνουμε όλες τις λύσεις.

Πρέπει οι συνδημότες μας να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρώ πολύτιμη και τη δική σας συμβολή.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Κω

 

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

 

ADVERTORIALS