Γιάννης Κρητικός: Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της περιοχής με όλες μας τις δυνάμεις

Γιάννης Κρητικός: Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της περιοχής με όλες μας τις δυνάμεις

 

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού με αφορμή την επιστολή του Σ.ΕΠ.Ε. Κω

‘‘Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της περιοχής με όλες μας τις δυνάμεις.

Μαζί πετύχαμε καταπληκτικά αποτελέσματα μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Μαζί θα συνεχίσουμε και στην επόμενη φάση.’’

 

 

 

Το Σάββατο, 10/10/2020, και με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει και στην περιοχή μας από την επιστολή του Σ.ΕΠ.Ε Κω προς την Περιφέρεια με θέμα τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων των νησιών μας που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Κατανοώ απόλυτα την αγωνία των εκπροσώπων του Σ.ΕΠ.Ε. Κω για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας. Και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν δίπλα τους από την αρχή και θα είναι δίπλα τους και στη συνέχεια. Και θα τις στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Αυτό που δεν κατανοώ όμως, είναι η προτροπή για ‘έναρξη προγράμματος στήριξης και από τη δική μας Περιφέρεια’. Έχουμε ξεκινήσει εδώ και μήνες την αντίστοιχη συζήτηση με το Υπουργείο Εσωτερικών και την Ευρωπαϊκή Ένωση (οι αιτήσεις των επιχειρήσεων θα εξεταστούν από κεντρικό φορέα του Υπουργείου για όλες τις Περιφέρειες), συζητήσαμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανταλλάξαμε δελτία τύπου στα Μ.Μ.Ε. και, επιστρέφοντας από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Περιφερειάρχης έδωσε πριν από μερικές μέρες συνέντευξη τύπου στα μέσα του Νομού μας (μίλησε και σε ραδιοφωνικό σταθμό του νησιού μας) για το συγκεκριμένο θέμα. Δεν θα μπω στις λεπτομέρειες του προγράμματος. Με κάλυψε απόλυτα η ανακοίνωση του κ. Δημήτρη Σαράντη, Προέδρου του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απέδειξε ότι έχει ένα εξαιρετικά συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία. Θωρακίσαμε τις υγειονομικές δομές των νησιών μας, οργανώσαμε το πρόγραμμα στήριξης και προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος και από την αρχή του καλοκαιριού σχεδιάζουμε τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της περιοχής με όλες μας τις δυνάμεις.

Μαζί πετύχαμε καταπληκτικά αποτελέσματα μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Στα μέσα του Οκτώβρη και με όλο τον πλανήτη στον πάγο, από σήμερα διπλασιάστηκαν οι αφίξεις στην Κω και τη Ρόδο!

Να είστε σίγουροι ότι μαζί θα συνεχίσουμε και στην επόμενη φάση.’’

Το Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS