Εργατικό Κέντρο: Καταγγελία - Σχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων από την κυβέρνηση

Εργατικό Κέντρο: Καταγγελία - Σχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων από την κυβέρνηση

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

'Εδρα: Κως-Πορφυρίου 21 ΤΚ 85300 Τηλ-Φαξ 2242022394 email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκ/τος καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που ετοιμάζει σχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων αντιγράφοντας χουντικό νόμο του 1971, ώστε να μην υπάρχει καμία αντίδραση στην ζωή κόλαση που ετοιμάζει.

Οι αγώνες που ξεδιπλώθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σε πολλούς κλάδους εργαζομένων , χαλάει τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου και τους εργαζόμενους να αποδέχονται όλους τους αντεργατικούς νόμους και διατάξεις που ψήφισαν το προηγούμενο διάστημα.

Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα πάει χέρι χέρι με την επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες , ώστε οι εργαζόμενοι να είναι με σκυμμένο κεφάλι, στο περιθώριο, χωρίς φωνή, χωρίς αντίδραση.

Για τον σκοπό αυτό και αυτή η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας μεγάλων επιχειρηματιών ,προπαγανδίζοντας την καταστολή ως μέτρο για την ανακούφιση των «ταλαίπωρων πολιτών που αγανακτούν με τις διαδηλώσεις».!

Το “νομοσχέδιο”, ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή που θα επιβάλει και ερμηνεύει τον νόμο για να καθορίζει περιορισμούς και άδειες. Με άλλα λόγια φέρνουν ξανά το χωροφύλακα μέσα στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις.

Με βάση το “νέο” νομοσχέδιο:

 

  • Ο οργανωτής της διαδήλωσης οφείλει να γνωστοποιήσει στην κατά τόπο αστυνομία ή λιμενική αρχή την πρόθεσή του να καλέσει το ευρύ κοινό σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση. Η γνωστοποίηση περιλαμβάνει τα στοιχεία ταυτότητας κι επικοινωνίας του οργανωτή (φυσικό πρόσωπο), τον ακριβή τόπο, το χρόνο έναρξης, λήξης, το σκοπό και το δρομολόγιο της διαδήλωσης.” (άρθρο 3)
  • Ο οργανωτής της συγκέντρωσης “συνεργάζεται άμεσα με την αρμόδια αστυνομική αρχή και ιδίως με τον Αστυνομικό Διαμεσολαβητή (σύνδεσμος μεταξύ διαδηλωτών και κράτους) και συμμορφώνεται στις υποδείξεις του παρέχοντας συνδρομή στην τήρηση της τάξης.” (άρθρο 4)
  • Αν η κινητοποίηση (πορεία, συγκέντρωση, διαδήλωση) δεν γνωστοποιηθεί “η αστυνομική αρχή δύναται να προβεί στη διάλυσης της ανωτέρω συνάθροισης..” (άρθρα 3 και 9). Επιπλέον, “επικείμενη δημόσια συνάθροιση μπορεί να απαγορεύεται (κι αν ακόμα έχει γνωστοποιηθεί), αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής.” (άρθρο 8)

 

Ανάγεται σε ιδιώνυμο η συμμετοχή σε διαδήλωση, αφού:

 

  • Όσοι συμμετέχουν σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, η οποία έχει απαγορευτεί τιμωρούνται με φυλάκιση από ένα (1) έως δύο (2) έτη.” (άρθρο 14)
  • Ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής και της ιδιοκτησίας τους...” Με τη διάταξη αυτή ενορχηστρώνεται κι ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες προβοκάτσιες. (άρθρο 14)
  • Για την απαγόρευση λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των διαδηλωτών και η δυνατότητα της αστυνομίας για αλλαγή δρομολογίου ή τόπου συγκέντρωσης. (άρθρο 7, παρ. 4)
  • Εξουσιοδοτείται ο υπουργός δημόσιας τάξης να ρυθμίζει τα περί διάλυσης των συγκεντρώσεων” κατά το δοκούν και με συνοπτικές διαδικασίες. (άρθρο 15)

 

Οι εργαζόμενοι δε θα σκύψουμε το κεφάλι! Τα σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά.

 

Ξέρουν πολύ καλά ότι με την πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και φορτώνει στις πλάτες των εργαζομένων τα βάρη, είτε με κρίση, είτε με ανάπτυξη, είτε με αφορμή την πανδημία, σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.

Φοβούνται!

  • Ξέρουν ότι το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε θα κάνει πίσω.
  • Ξέρουν ότι οι εργαζόμενοι θα κάνουν τα σχέδια τους κουρελόχαρτα , αν τολμήσουν να κάνουν τους χώρους δουλειάς σκλαβοπάζαρα και την αντίσταση ποινικό αδίκημα.

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ καλεί τα σωματεία της περιοχής να αποκαλύψουν και να καταγγείλουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Να ενημερώσουνε τους εργαζόμενους των κλάδων τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα .Να απαντηθεί αγωνιστικά όποια στιγμή τολμήσουν να φέρουν το απαράδεκτο νομοσχέδιο προς ψήφιση.

Να μην το επιτρέψουμε!

24/06/2020

ADVERTORIALS