Ν. Σαντορινιός: Κομβική για το νησί της Καλύμνου η στήριξη στις επιχειρήσεις σπόγγου

Ν. Σαντορινιός: Κομβική για το νησί της Καλύμνου η στήριξη στις επιχειρήσεις σπόγγου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ν. Σαντορινιός: Κομβική για το νησί της Καλύμνου η στήριξη στις επιχειρήσεις σπόγγου»

Ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί κατά πολύ το νησί της Καλύμνου, αυτό του επηρεασμού από την Κρίση της πανδημίας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που συνδέονται με τα σφουγγάρια ανέδειξε με αναφορά του, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Βασιζόμενη η αναφορά σε σχετική επιστολή του Δημάρχου Καλυμνίων, ο βουλευτής Δωδεκανήσου υπογραμμίζει την μεγάλη σημασία, για την οικονομική ζωή του νησιού, που έχει ο κλάδος του σπόγγου.

Όπως σημειώνεται τόσο στην επιστολή του Δημάρχου, όσο και στο κείμενο της αναφοράς του Νεκτάριου Σαντορινιού, οι συνθήκες και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid- 19 έχουν επηρεάσει κατά πολύ τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων επεξεργασίας- λεύκανσης και χονδρικής πώλησης των σφουγγαριών, αφού οι εξαγωγές έχουν περιοριστεί σημαντικά και η τουριστική περίοδος έχει υποστεί καθίζηση. Εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις, σφουγγαράδες, μικροί βιοτέχνες αλλά και πολλά άλλα συναφή με τα σφουγγάρια επαγγέλματα, που αφορούν σχεδόν κάθε νοικοκυριό του νησιού, βλέπουν το εισόδημά τους να απειλείται, καθώς και το μέλλον των οικογενειών τους.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου έχοντας σημειώσει πολλές φορές τις ιδιαίτερες μέριμνες που πρέπει να θεσπιστούν για τα νησιά, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της Κρίσης της πανδημίας, ζητά από τα αρμόδια Υπουργεία να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της επεξεργασίας και πώλησης σπόγγων στα μέτρα στήριξης, πριν το νησί της Καλύμνου υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα στην Οικονομία του.

ADVERTORIALS