Μεταναστευτικό: Από το 2017 με υπογραφή Π. Καμμένου είχαν παραχωρηθεί 72 στρέμματα του στρατοπέδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ»στο Πυλί, για τη δημιουργία ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ

Μεταναστευτικό: Από το 2017 με υπογραφή Π. Καμμένου είχαν παραχωρηθεί 72 στρέμματα του στρατοπέδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ»στο Πυλί, για τη δημιουργία ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ

 

Εκδόθηκε και δημοσιεύτηκε χθες 10 Φεβρουαρίου 2020 Προεδρικό Διάταγμα  το οποίο ρυθμίζει ζητήματα  που αφορούν στη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά.

Όσον αφορά στη δημιουργία του κλειστού κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Κω αυτό θα λειτουργήσει παραπλεύρως της υφιστάμενης δομής, στο στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, στο Πυλί. 

Από το 2017, όπως είχε δημοσιεύσει από τότε το kosnews24, το Ταμείο  Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) παραχώρησε έκταση  72.000,17 τ.μ. του στρατοπέδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ» στη ν. ΚΩ ( Πυλί), για τη δημιουργία ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, το  χώρο δηλαδή που βρίσκεται το Κέντρο Ταυτοποίησης και Υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην Κω (HOT SPOT)και για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) ετών με δυνατότητα παράτασης.

Στο με υπ αριθμ (28 /10-02- 2020, τεύχος Α) Προεδρικό διάταγμα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υπό τον τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις επίταξης ακινήτων για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας» (Δείτε το εδώαναφέρονται τα εξής: 

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως επιτάσσονται, για χρονικό διάστημα μέχρι τριών (3) ετών, ακίνητα, τα οποία βρίσκονται  σε νήσους υποδοχής μεταναστών και προσφύγων των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου ή δεύτερου βαθμού ή άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Με απόφαση του υπουργού  προσδιορίζονται συγκεκριμένα τα προς επίταξη ακίνητα και η χρήση τους, καθώς και η χρονική διάρκεια της επίταξης.

Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου προβλέπονται οι πιστώσεις για τις αναγκαίες εργασίες διαμόρφωσης της χρήσης των προς επίταξη ακινήτων. 

Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου που εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης παρ 2 της ΠΝΠ καθορίζεται εύλογη αποζημίωση των δικαιούχων ιδιωτών, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, κατόπιν εισήγησης του Αυτοτελούς Τμήματος Εκτεπιτάσσονται, για χρονικό διάστημα μέχρι τριών  και ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησηςδημοσίου δικαίου.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στη δημιουργία του κλειστού κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Κω αυτό θα λειτουργήσει παραπλεύρως της υφιστάμενης δομής, στο στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, στο Πυλί. ( Πατήστε εδώ για το σχετικό ρεπορτάζ του kosnews24 )

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2017 το Ταμείο  Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) με πρόεδρο  της διοικητικής επιτροπής τον τότε  υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και μέλη, τον τότε υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και ανώτατα στελέχη του στρατού παραχώρησε έκταση  72.000,17 τ.μ. του στρατοπέδου «ΚΑΠΕΤΑΝ ΛΑΖΑΡΗ» στη ν. ΚΩ ( Πυλί), το  χώρο δηλαδή που βρίσκεται το Κέντρο Ταυτοποίησης και Υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στην Κω (HOT SPOT) , στο Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης/Ελληνική Αστυνομία (ΥΠΕΣΔΑ/ΕΛ.ΑΣ),  για τη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Μεταναστών  (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Η παραχώρηση της χρήσης αφορά χρονικό διάστημα δώδεκα (12) ετών με δυνατότητα παράτασης αναλόγως των επικρατούντων τότε συνθηκών, υπό συγκεκριμένο μηνιαίο αντάλλαγμα, ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000,00€). ( Πατήστε εδώ για το σχετικό ρεπορτάζ του kosnews24 ). 

ADVERTORIALS