H σύσκεψη για το Ασφαλιστικό και το νέο νομοσχέδιο της ΝΔ, στο Εργατικό Κέντρο

H σύσκεψη για το Ασφαλιστικό και το νέο νομοσχέδιο της ΝΔ, στο Εργατικό Κέντρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου υλοποίησε την απόφαση της για σύσκεψη για το Ασφαλιστικό και το νέο νομοσχέδιο της ΝΔ την Τετάρτη 29/01 με συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, εργαζομένων, επαγγελματιών ,συνταξιούχων και νεολαίας.

Η συζήτηση άνοιξε με το ζήτημα του προσφυγικού- μεταναστευτικού, τις επικίνδυνες εξελίξεις που εγκυμονούν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο της ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της, στην περιοχή μας.

Η μετατροπή των νησιών μας σε σύγχρονα κολαστήρια εγκλωβισμού για τους χιλιάδες ξεριζωμένους, αφού η συμφωνία Ε.Ε – ΤΟΥΡΚΙΑΣ οι συνθήκες Δουβλίνου 1,2 υλοποιούνται κατά γράμμα, τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ όσο κι από την προηγουμένη του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθημερινό ζήτημα που απασχολεί την Εργατική Τάξη της περιοχής.

Στις παραπάνω εξελίξεις, έρχεται να προστεθεί και άλλο ένα χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Ένα νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, προπαγανδίζεται από την κυβέρνηση ως η σωτηρία του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος .!

Ο εισηγητής Θανάσης Γκώγκος, τόνισε πως η ασφάλιση ξεκίνησε με αγώνες των εργαζομένων, για να έχουν ένα μίνιμουμ προστασίας της υγείας τους απέναντι στους επαγγελματικούς κινδύνους.

Οι κατακτήσεις της κοινωνικής ασφάλισης από νωρίς έχουν μπει στο στόχαστρο από κυβερνήσεις και εργοδοσία ξηλώνοντας διαχρονικά το δίχτυ προστασίας των εργαζομένων. Η ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη , είναι οι παροχές υγείας, η πρόνοια , το φάρμακο κ.α.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει πλήρως το νόμο- λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, με αύξηση των ορίων ηλικίας και των χρόνων εργασίας και μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υπόθεση.

Γι’ αυτό και η απάντηση πρέπει να δοθεί μαζικά από τους συνταξιούχους, εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους, αφού τα όποια μέτρα θα παρθούν σήμερα , αφορούν το δικό τους αύριο.

Μετά την τοποθέτηση του συναδέλφου αναπτύχθηκε διάλογος και έγιναν ερωτήσεις.

Ανακοινώθηκε επίσης η απεργιακή απάντηση όταν το νομοσχέδιο έρθει στη βουλή, όπως και ο σχεδιασμός του Εργατικού Κέντρου για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης με εξορμήσεις, παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους , περιοδείες κ.α.

ADVERTORIALS