Μητροπολίτης Ναθαήλ για μεταναστευτικό: Είμαστε υπηρέτες τρίτου τύπου, μας λένε τι θα γίνει χωρίς να μας ρωτάνε

Μητροπολίτης Ναθαήλ για μεταναστευτικό: Είμαστε υπηρέτες τρίτου τύπου, μας λένε τι θα γίνει χωρίς να μας ρωτάνε

Την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας του Πυλίου ζήτησε, στην κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Κω με θέμα το μεταναστευτικό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Ο Μητροπολίτης ζήτησε τη δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος, την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και την δημιουργία ενός ιατρείου το οποίο θα παρέχει και συμβουλευτική - ψυχολογική υποστήριξη στους κατοίκους της περιοχής.

Ο Σεβασμιώατος απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό τόνισε πως η τοπική κοινωνία έχει ρόλο κομπάρσου και απλά η εκάστοτε κυβέρνηση ανακοινώνει το τι θα γίνει, μάλιστα ο Μητροπολίτης ζήτησε να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία για το τι θέλει για το μεταναστευτικό μέσω δημοψηφίσματος.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:

'' Είμαστε υπηρέτες τρίτου τύπου, δεν σας ρωτάνε εσάς ουσιαστικά σας φωνάζουν και σας λένε θα γίνει αυτό. Σας έχει εκλέξει ο λαός για αυτό, να πείτε και εσείς ότι για να κάνετε κάτι θα πρέπει να κάνετε ένα δημοψήφισμα και να ενημερώσουμε σωστά τον κόσμο και να πούμε τι θέλουμε, με έναν τρόπο που θα έχει βαρύτητα, δεν θα είναι η άποψη ενός. ''

ADVERTORIALS