Σύσκεψη για το μεταναστευτικό στην Αθήνα με θέμα την κατασκευή των κλειστών δομών στην Κω και άλλα τέσσερα νησιά. - Ποιοι συμμετέχουν

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό στην Αθήνα με θέμα την κατασκευή των κλειστών δομών στην Κω και άλλα τέσσερα νησιά. - Ποιοι συμμετέχουν

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί το θέμα των κλειστών δομών στα 5 νησιά και αλλού, η κατασκευή δομών φιλοξενίας μεταναστών και πόσοι μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε δομές εκτός των νησιών. Συμμετέχει και ο Δήμαρχος Κω.

Διυπουργική συντονιστική σύσκεψη με θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό συγκαλείται αύριο, Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020,  στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στη συνάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετέχουν ο υπουργός εσωτερικών Τάκης θεοδωρικάκος, ο υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργόςΕθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος , ο γενικός γραμματέας  του  Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής Και Ασύλου Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο ΓΓ Υποδοχής Εμμανουήλ Λογοθέτης και ο ΓΓ Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Αθανάσιος Κοντογεώργης.

Στη σύσκεψη  έχουν καλεστεί να συμμετάσχουν και   οι περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, δήμαρχοι των πέντε νησιών του Αιγαίου που πλήττονται από το μεταναστευτικό, ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Κω καθώς και οι τοπικοί  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στη σκιά της αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη θα συζητηθεί το θέμα των κλειστών δομών, η κατασκευή δομών φιλοξενίας μεταναστών και πόσοι μετανάστες θα φιλοξενηθούν σε δομές εκτός των νησιών. Γι αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν καλεστεί περιφερειάρχες και τοπικοί βουλευτές περιοχών της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου θα κατασκευαστούν δομές φιλοξενίας μεταναστών.

Εν όψει της αυριανής  διυπουργικής συνάντησης η δημοτική παράταξη ΟΡΑΜΑ και ΔΡΑΣΗ ζητά την έκτακτη σύγκληση του διαπαραταξιακού οργάνου του Δήμου Κω ώστε να  τεθεί από κοινού το πλαίσιο με το οποίο θα προσέλθει η Κως στο διάλογο. 

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης 7 Ιανουαρίου , μέσω τηλεδιάσκεψης,  πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και των δημάρχων του Βορείου Αιγαίου. Η πάγια θέση του περιφερειάρχη κ. Μουντζούρη είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση για κανένα νέο κέντρο στη Χίο, Λέσβο και Σάμο αν δεν υπάρχει αποσυμφόρηση των συγκεκριμένων νησιών και αν οι ήδη υπάρχουσες δομές δεν φτάσουν στο μέτρο που είναι προγραμματισμένα να λειτουργούν.

Επίσης μετά από απόφαση του περιφερειάρχη κ. Μουντζούρη  συγκαλείται  σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων αυτοδιοικητικών την Παρασκευή στις 12 στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Στη συνάντηση  θα εξεταστούν και ενδεχόμενες κινητοποιήσεις όλου του Βόρειου Αιγαίου. 

ADVERTORIALS