ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Β ΔΩΔΣΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη - Γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες….

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Β ΔΩΔΣΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη - Γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες….

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη

Γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες….

 

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, σε μια Ευρώπη που υψώνει τείχη και οι ακροδεξιές και ξενοφοβικές φωνές συνεχώς πληθαίνουν, ως ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους από τον πόλεμο, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τις δραματικές περιβαλλοντικές αλλαγές.

Η παροχή αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, κάθε είδους νομικής προστασίας και βοήθειας, σύμφωνα με τις Διεθνείς Συμβάσεις αλλά και τις πανανθρώπινες αξίες, αλλά κυρίως η εξάλειψη των αιτιών που εξαναγκάζουν ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη χώρα τους, η καταδίκη των διακρίσεων σε βάρος των μεταναστών, είναι δίκαια αιτήματα, για τα οποία οφείλουμε να παλεύουμε καθημερινά.

Γιατί το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες.

Είναι οι αιτίες που οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις πατρίδες, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να εγκαταλείψει αμέσως πρακτικές που καταπατούν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, εκθέτουν και καταδικάζουν τη χώρα διεθνώς και δίνουν χώρο στη ρητορική μίσους και ξενοφοβίας που στοχεύει στον συνολικό εκφασισμό της κοινωνίας μας.

Επειδή οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν από μετανάστευση, προσφυγιά, ξεριζωμό.

Αλλά γνωρίζουν κι από φιλοξενία και αλληλεγγύη.

ADVERTORIALS