Ανοιχτή επιστολή για το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού, από την Ιωάννα Ρούφα

Ανοιχτή επιστολή για το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού, από την Ιωάννα Ρούφα

«Ανοιχτή επιστολή για το ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού»

 

Κύριε Πρόεδρε,

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τρεις μήνες από την εγκατάσταση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κω που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Αυτό το δημοτικό συμβούλιο πέρα από τα δεδομένα ζητήματα που αφορούν διαχρονικά το νησί μας (αναπτυξιακά έργα, οικονομία, υγεία, καθημερινότητα κλπ.) καλείται να αντιμετωπίσει, το μείζον ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών που ήδη συμπληρώνει πέντε χρόνια με άγνωστο χρονικό ορίζοντα ως προς την οριστική του επίλυση.

Για όσους από εμάς δεν επιλέξαμε το κρυφτούλι και την πολιτική αφωνία αλλά δώσαμε και δίνουμε την πολιτική μάχη από το 2015, σε όλα τα επίπεδα, εξακολουθεί να αποτελεί το κορυφαίο πολιτικό ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί το νησί.

Ήδη από την πρώτη συνεδρίαση της τρέχουσας δημοτικής περιόδου έθεσα προ ημερησίας διάταξης το συγκεκριμένο θέμα ώστε το δημοτικό συμβούλιο συντεταγμένα να πάρει αποφάσεις και να καταστεί διαμορφωτής των εξελίξεων και όχι αποδέκτης ή ουραγός.

Αρνηθήκατε… και σαν να μην έφτανε αυτό επιλέξατε να προβείτε σε ενέργειες που μόνο ζημιά προκάλεσαν στο νησί.

Στη δεύτερη συνεδρίαση σας κατάθεσα έγγραφο του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής που ομολογεί ότι το ΚΥΤ δεν έχει άδεια λειτουργίας και ότι το ΦΕΚ του Λινοποτίου υφίσταται μέχρι και σήμερα.

Ούτε και τότε ενοχληθήκατε…

Κύριε Πρόεδρε, έχετε στα χέρια σας την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυλίου (Α.Π. 3/10.10.2019) που σας ζητά να βάλετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να προχωρήσουμε σε ενέργειες.

Θεωρούσαμε δεδομένο ότι η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυλίου θα ήταν πρώτο θέμα στην επικείμενη συνεδρίαση της Παρασκευής, ως οφείλατε. Ωστόσο διαψευστήκαμε πανηγυρικά.

Για ποιο λόγο λοιπόν να παίρνουν αποφάσεις τα κοινοτικά συμβούλια όταν τα απαξιώνετε ή μάλλον τα ακυρώνετε;

Αν δεν το γνωρίζετε επίκεινται, ίσως και αύριο, αποφάσεις της Κυβέρνησης που αφορούν το μεταναστευτικό, αφορούν την Κω και εμείς δεν είμαστε πουθενά. Υπάρχουν επίσης σχετικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη.

Ποια είναι η δική μας θέση;

Όπως και η προηγούμενη Κυβέρνηση έτσι και η σημερινή αφού δεν είμαστε ικανοί να καθορίσουμε εμείς τις εξελίξεις θα αποφασίσει ερήμην μας… ερήμην της τοπικής κοινωνίας, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου!!!

Η στάση σας δηλώνει συνειδητή υπεκφυγή στο μείζον θέμα του νησιού το οποίο προφανώς για τους δικούς της λόγους η δημοτική αρχή φοβάται να το συζητήσει δημόσια και να πάρει θέση.

Δυστυχώς όμως τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται και ως εκ τούτου αναμένουμε τη ρητή και γραπτή δέσμευσή σας για την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής.

Δεν μπορείτε την ίδια μέρα να μας καλείτε σε επουσιώδεις ειδικές συνεδριάσεις για τον ισολογισμό-απολογισμό του 2018 που δεν πρόκειται να μας κάνει σοφότερους όταν οι διεργασίες γύρω από το μεταναστευτικό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Με τιμή,

 

Ιωάννα Ρούφα

ADVERTORIALS