Αναβλήθηκε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω της νέας δημοτικής περιόδου

Αναβλήθηκε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω της νέας δημοτικής περιόδου

Λίγο μετά τις 19:15 ξεκίνησε η πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω της νέας δημοτικής περιόδου, για να ολοκληρωθεί περίπου 50 λεπτά αργότερα.

Η επικεφαλής της παράταξης Όραμα + Δράση Ιωάννα Ρούφα με δελτίο τύπου το οποίο είχε δημοσιοποιήσει από το βράδυ της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου, πρότεινε την αναβολή της συνεδρίασης καθώς σύμφωνα με όσα ανέφερε η επικεφαλής της παράταξης, η διατύπωση της παρ.1 του άρθρου 6 του Ν.4623/19 δημιουργεί διάφορα ζητήματα εφαρμογής στην πράξη, ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών εντός της επόμενης βδομάδας, αναμένεται να εκδώσει ενημερωτικό σημείωμα προς τους Δήμους με οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν. Σύμφωνα με την κ. Ρούφα, αυτό συνεπάγεται, πως οι όποιες αποφάσεις είχαν ληφθεί στην αποψινή συνεδρίαση του Δ.Σ. πριν από την έκδοση της προαναγγελθείσας διευκρινιστικής εγκυκλίου από το υπουργείο δύνανται να ακυρωθούν.

Τόσο η παράταξη της Δύναμης Αλλαγής ΚΩΣ 2023 όσο και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης πρότειναν και εκείνες την αναβολή, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος Κω λίγο πριν την ψηφοφορία για την αναβολή της συνεδρίασης να τοποθετηθεί λέγοντας πως στο πνεύμα καλής συνεργασίας και θέλοντας να δείξει πως η φωνή της αντιπολίτευσης ακούγεται από τη Δημοτική Αρχή, πρότεινε και εκείνος την προσωρινή αναβολή της συνεδρίασης.

Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Νικηταρά και τον κ. Κυρίτση, για να ξεκινήσει μετά από λίγο η ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας ήταν η αναβολή της συνεδρίασης (όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι πρότειναν την αναβολή, ο καθένας βέβαια ψηφίζοντας την πρόταση της παράταξής του.)

 * ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

ADVERTORIALS