Και με φυλλάδια η ενημέρωση των Κώων για τους κοινόχρηστους χώρους - Από 9 Σεπτεμβρίου η προβλεπόμενη διαδικασία για τους παραβάτες

Και με φυλλάδια η ενημέρωση των Κώων για τους κοινόχρηστους χώρους - Από 9 Σεπτεμβρίου η προβλεπόμενη διαδικασία για τους παραβάτες

Φυλλάδια με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών της Κω αναφορικά με την απελευθέρωση πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων από κάθε αντικείμενο μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου, διανέμει ο Δήμος Κω από χθες το πρωί όταν και δόθηκε στη δημοσιότητα η επιστολή του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Νικηταράς τόνισε, μέσω της συγκεκριμένης επιστολής, πως μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου κάθε αντικείμενο που καταλαμβάνει αυθαίρετα κοινόχρηστο χώρο ή πεζοδρόμιο πρέπει να απομακρυνθεί με ευθύνη του ιδιοκτήτη του.

Σε διαφορετική περίπτωση, από τις 9 Σεπτεμβρίου, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δείτε παρακάτω τα φυλλάδια καθώς και την επιστολή του Δημάρχου.


Συνδημότες, συνδημότισσές μου,

η τουριστική περίοδος βρίσκεται ακόμα σε υψηλό επίπεδο και όπως διαπιστώνουμε όλοι, με μια βόλτα στο νησί μας, στο κέντρο της πόλης, στους οικισμούς και στις περιαστικές περιοχές, οι όμορφες γειτονιές μας αντιμετωπίζουν πολλά και μεγάλα προβλήματα.

Η νέα δημοτική αρχή που επιλέξατε στη διοίκηση του Δήμου μας, προέρχεται από μια παράταξη που δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει την πρόοδο του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Με σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας, της συναινετικής αντιμετώπισης των προβλημάτων, στους δημότες και στα δικαιώματά τους. Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι συνεχίζουμε.

Τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού μας, τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους και τις ανάγκες της καθημερινότητας, την ποιότητα ζωής όλων, έχουμε οδηγό στο σχεδιασμό και στις αποφάσεις μας.

Καλούμαστε να αλλάξουμε όλα όσα υποβαθμίζουν τη ζωή μας και επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία μας. Με πνεύμα συνεργασίας, εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Η πόλη είμαστε οι κάτοικοι της, όλοι εμείς που θέλουμε ισονομία και δικαιοσύνη στη λειτουργία της. Με έλεγχο νομιμότητας αλλά και επιείκεια.

Χρειαζόμαστε ποιοτικούς δημόσιους χώρους, που να αναβαθμίζουν και να αναδεικνύουν την κάθε περιοχή και το κάθε κατάστημα. Έχουμε ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους, πλατείες και πεζοδρόμια.

Ασφάλεια για οδηγούς και πεζούς, αισθητική αναβάθμιση, λειτουργικότητα και καθαριότητα στην πόλη και στις Κοινότητες, αποτελούν μικρές, καθημερινές, νίκες που κερδίζουν ταυτόχρονα την εκτίμηση και την ικανοποίηση των επισκεπτών μας.

Όλα αυτά αφορούν στο σύνολο του νησιού μας. Ειδικά όμως στο ιστορικό κέντρο της Κω, ως διοικητικό και εμπορικό κέντρο που λειτουργεί εντός του ανοιχτού αρχαιολογικού πάρκου της πόλης μας, αυτά τα χαρακτηριστικά προσδίδουν ομορφιά και ζωντάνια, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Με το σκεπτικό αυτό φέρνουμε ΑΜΕΣΑ αλλαγές που μόνο θετικό αποτέλεσμα θα έχουν για όλους:

- Σε συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας υλοποιούμε περιπολίες μεικτών κλιμακίων, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας, των συνθηκών προσβασιμότητας και κυκλοφορίας πεζών και οδηγών.

- Απελευθερώνουμε πλατείες και πεζοδρόμια από εμπόδια. Κάθε αντικείμενο που καταλαμβάνει αυθαίρετα κοινόχρηστο χώρο ή πεζοδρόμιο πρέπει να απομακρυνθεί με ευθύνη του ιδιοκτήτη του.

Σε διαφορετική περίπτωση, από τις 9 Σεπτεμβρίου, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Φίλες και φίλοι,

οι μικρές ή μεγάλες αλλαγές δεν επιβάλλονται με πρόστιμα και κυρώσεις. Συναποφασίζονται με διάλογο και συναίνεση, υλοποιούνται και πετυχαίνουν όταν γίνονται υπόθεση όλων.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αποφυγή επιβολής προστίμων.

Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει συνεργασία και συναίνεση στην εφαρμογή των όρων καλής λειτουργίας και δεν θα αναγκαστεί η υπηρεσία να επιβάλει κυρώσεις.  

Ο τόπος μας, η πόλη μας, δεν είναι τα κτίρια, η άσφαλτος, το μπετόν. Πάνω απ΄ όλα είναι οι κάτοικοι της. Είναι οι γειτονιές. Οι άνθρωποι και οι σχέσεις μας. Είμαστε όλοι εμείς.

Ενωμένη Κως σημαίνει ισχυρή Κως.

Ομορφαίνουμε το νησί μας, την πόλη και τα χωριά μας .

Ομορφαίνουμε την καθημερινότητα μας.

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Νικηταράς

ADVERTORIALS