Νοσοκομεία Ρόδου και Καλύμνου: Προκηρύσσεται η προμήθεια σύγχρονων απεικονιστικών μηχανημάτων, προϋπολογισμού 2,45 εκ. €

Νοσοκομεία Ρόδου και Καλύμνου: Προκηρύσσεται η προμήθεια σύγχρονων απεικονιστικών μηχανημάτων, προϋπολογισμού 2,45 εκ. €

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Προκηρύσσεται η προμήθεια σύγχρονων απεικονιστικών μηχανημάτων, προϋπολογισμού 2,45 εκ. €, για τα Νοσοκομεία Ρόδου και Καλύμνου

 

Η Υγεία, απόλυτη προτεραιότητα για την περιφερειακή αρχή, σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των νησιωτών

Με νέα σύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα, τελευταίας τεχνολογίας, εξοπλίζονται τα Νοσοκομεία Ρόδου και Καλύμνου, με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η Ειδική Υπηρεσία διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης και την διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθεί το έργο “Προμήθεια Απεικονιστικών Μηχανημάτων Νοσοκομειακών Μονάδων Ρόδου και Καλύμνου”, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης ύψους 2.450.000 €.

Σύμφωνα με την πρόταση που επεξεργάστηκε και κατέθεσε η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου, σε συνεργασία με την διοίκηση των δύο νοσοκομειακών μονάδων, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» θα ενισχυθεί με Σύστημα Μαγνητικού Τομογράφου, Ψηφιακό Αγγειογράφο, Ψηφιακό Ακτινολογικό Συγκρότημα (Τραυματιολογικό) για τους ασθενείς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και Ψηφιακό Ακτινολογικό Συγκρότημα για τους ασθενείς των κλινικών και τους εξωτερικούς ασθενείς.

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου – Κέντρο Υγείας “Το Βουβάλειο”, θα ενισχυθεί με Αξονικό Τομογράφο για τους ασθενείς των κλινικών και τους εξωτερικούς ασθενείς.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, το έργο   είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το Γραφείο Τύπου

                       

 

 

 

ADVERTORIALS