Την αλλαγή του εκλογικού χάρτη της χώρας στις Ευρωεκλογές καταθέτει ως πρόταση ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης

Την αλλαγή του εκλογικού χάρτη της χώρας στις Ευρωεκλογές καταθέτει ως πρόταση ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης

Την αλλαγή του εκλογικού χάρτη της χώρας στις Ευρωεκλογές καταθέτει ως πρόταση ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης, τονίζοντας πως θα πρέπει κάθε περιφέρεια να εκλέγει το δικό της Ευρωβουλευτή, αναλογικά ίσως με τον πληθυσμό της.

Η πρόταση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των μηνυμάτων που λαμβάνει ο κ. Νικητιάδης από τους πολίτες που συναντά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας όπου του τόνιζαν ότι οι Ευρωβουλευτές τους θυμούνται “κάθε πέντε χρόνια όταν έχει ευρωεκλογές”

Όπως δήλωσε ο πρώην Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού: “Αυτό πρέπει να αλλάξει. Οφείλουμε να φέρουμε την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες μας. Κάθε γεωγραφική Περιφέρει θα πρέπει να εκλέγει τους δικούς της ή το δικό της Ευρωβουλευτή. Να έχει έτσι μία δυνατή φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για ποιο λόγο για παράδειγμα, να μην έχει το Νότιο Αιγαίο τον δικό του Ευρωβουλευτή, η Κρήτη, η Μακεδονία, η Πελοπόννησος αντίστοιχα των δικό τους η κάθε μία”

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγή τονίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει αμεσότητα με τους πολίτες κάθε περιοχής, γεγονός που θα φέρει και τους ίδιους τους Ευρωβουλευτές προ των ευθυνών τους. Με τον τρόπο αυτό ανοίγονται, επίσης, νέοι δρόμοι και ορίζοντες αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις τοπικές κοινωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη πρωτότυπη πρόταση που κάνει ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, μετά την πρόταση για την καθιέρωση Επιτρόπου Τουρισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ADVERTORIALS