Με μεγάλη συμμετοχή η ομιλία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Νικητιάδη στην Κω

Με μεγάλη συμμετοχή η ομιλία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Νικητιάδη στην Κω

Το ''παρών'' έδωσε ο Δήμαρχος Κω Κυρίτσης Γιώργος, οι υποψήφιοι Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Χατζηγιακουμής και Κατερίνα Γαβαλά, στελέχη της Δημοτικής Αρχής αλλά και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κω Νικηταράς Θεοδόσης, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων, ήρθε προς το τέλος της εκδήλωσης.


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η ομιλία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το ΚΙΝΑΛ Νικητιάδη Γιώργου στο ξενοδοχείο Blue Lagoon City στην Κω.

Τον κ. Νικητιάδη προλόγισε ο Γραμματέας - Υπεύθυνος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ κ. Γιάννης Καρπαθάκης.

Ο κ. Νικητιάδης πριν ξεκινήσει την ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τονίζοντας μάλιστα το δίκαιο αίτημά τους για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Δωδεκανήσιος υποψήφιος Ευρωβουλευτής τόνισε ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Νέα Δημοκρατία δεν ασχολούνται με την ουσία των Ευρωεκλογών, παίζοντας μικροπολιτικά παιγνίδια ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών.

Ο κ. Νικητιάδης εμπεριστατωμένα εξήγησε τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ αλλά και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, σημειώνοντας  ότι είναι οι μόνοι οι οποίοι έχουν ξεκάθαρες προτάσεις για την επόμενη ημέρα της Ευρώπης.

Βασική προτεραιότητα όπως δήλωσε είναι να υπάρξει κοινή Άμυνα ώστε να προφυλάσσονται τα σύνορα της Ελλάδας τα οποία είναι Ευρωπαϊκά και να μειωθεί έτσι το τεράστιο κόστος δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα.

Δεύτερος βασικός άξονας είναι η κοινή εξωτερική πολιτική της Ευρώπης, ενισχύοντας τον ρόλο της Ε.Ε. στην περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα, ειρήνη, συνεργασία.

Τρίτος βασικός άξονας είναι η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, μάλιστα ο κ. Νικητιάδης ήταν καυστικός όταν αναφέρθηκε στη σύνδεση του μειωμένου συντελεστή φπα με τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές, ενώ σημείωσε πως πρέπει να υπάρξει κοινός συντελεστής φπα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέταρτος βασικός άξονας είναι η ουσιαστική προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης έτσι ώστε να σταματήσει επιτέλους η Ελλάδα να σηκώνει όλο το βάρος.

Πέμπτος βασικός άξονας η ανάγκη για περισσότερη Κοινωνική Ευρώπη, έτσι ώστε να δοθεί ένα τέλος στις πολιτικές λιτότητας, φτώχειας και ανεργίας.

Έκτος βασικός άξονας είναι η σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και η ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, έτσι ώστε η Ευρωζώνη να μετατραπεί πραγματικά σε Οικονομική Ένωση, Δημοκρατική Ένωση για την Ανάπτυξη.

Έβδομος άξονας είναι να δημιουργηθεί μια Προοδευτική Ευρώπη με πρόγραμμα για τους Νέους, καθώς οι νέοι Ευρωπαίοι πρέπει να αποκτήσουν την δύναμη και τις δεξιότητες, ώστε να διαμορφώσουν το μέλλον της και να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Ο κ. Νικητιάδης ανέφερε και μια δική του πρόταση η οποία έχει γίνει δεκτή από την κ. Γεννηματά και αφορά τη θέση επιτρόπου τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη δημιουργία ενός προγράμματος για τον τουρισμό αφού η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από τον τουρισμό.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο ολόκληρη την ομιλία του κ. Νικητιάδη.

ADVERTORIALS