Οι εκλογές του 2014 στο Δήμο Κω - Τα αποτελέσματα, οι αλλαγές και οι συνεργασίες στις εκλογές του 2019

Οι εκλογές του 2014 στο Δήμο Κω - Τα αποτελέσματα, οι αλλαγές και οι συνεργασίες στις εκλογές του 2019

Τα ψέμματα τελείωσαν και πλέον οι παρατάξεις έχουν δύο εβδομάδες μέχρι την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου. 

Οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, σε σχέση με τις εκλογές του 2014.

Το 2014 το Δήμο Κω διεκδίκησαν 5 παρατάξεις, η παράταξη Δύναμη Αλλαγής - Νέα Αρχή με επικεφαλής τον Γιώργο Κυρίτση, η παράταξη Όραμα με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Καΐσερλη , η παράταξη Κως Αγάπη Μας με επικεφαλής τον Αριστοτέλη Παυλίδη, η παράταξη #Δίεση με επικεφαλής τον Γιάννη Ζερβό και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής την Κική Μακρή.

Στις εκλογές του 2019 για το Δήμο Κω, οι υποψήφιες παρατάξεις είναι τέσσερις. Η Δύναμη Αλλαγής - Κως 2023 με επικεφαλής το Δήμαρχο Κω Γιώργο Κυρίτση , η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής την Κική Μακρή, ενώ προέκυψαν ακόμη δύο παρατάξεις αφού ο Κώστας Καΐσερλης μετά την ήττα τον Μάιο του 2014 έφυγε από το ''τιμόνι'' του Οράματος και μέχρι να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου η θητεία της επόμενης Δημοτικής Αρχής, Δήμαρχος Κω ήταν ο Θεοδόσης Νικηταράς, ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε από  δημοτικός σύμβουλος (πατήστε εδώ για να δείτε τους λόγους για τους οποίους είχε παραιτηθεί) και την ηγεσία του Οράματος ανέλαβε η Ρούφα Ιωάννα.

Στις εκλογές του 2019 η κ. Ρούφα είναι επικεφαλής της παράταξης Όραμα + Δράση, ενώ κρατώντας λιγότερα από 10 στελέχη από την παράταξη Όραμα του κ. Καϊσερλη ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο συνδυασμό, με φρέσκα πρόσωπα. Η τέταρτη παράταξη που κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές για το Δήμο Κω είναι αυτή της ''Ισχυρή Κως'' με επικεφαλής τον Νικηταρά Θεοδόση, ο οποίος στις εκλογές του 2014 ήταν συνυποψήφιος με την κ. Ρούφα στην παράταξη Όραμα.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε και το τι έκαναν οι δύο παρατάξεις, #Δίεση και Κως Αγάπη Μας, που είχαν κατέβει το 2014 διεκδικώντας το Δήμο Κω. Τα πρωτοκλασάτα στελέχη της παράταξης Κως Αγάπη Μας συνεργάζονται σε αυτές τις εκλογές με την παράταξη του κ. Νικηταρά, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια επίσημη συνεργασία των δύο παρατάξεων αφού κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί. Ο επικεφαλής της παράταξης # Δίεση Γιάννης Ζερβός, ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργο Κυρίτση τη συνεργασία των δύο παρατάξεων, ενώ από τη παράταξη Όραμα του κ. Καϊσερλη τα περισσότερα στελέχη που αποφάσισαν να είναι ξανά υποψήφια στις εκλογές, κατεβαίνουν με το ψηφοδέλτιο της παράταξης της ''Ισχυρή Κως''.

Παρακάτω στην Photo Gallery παραθέτουμε και τους πίνακες με τα αποτελέσματα της 1ης και της 2ης Κυριακής στις δημοτικές εκλογές στην Κω το 2014.ice_screenshot_20190512-174919.pngice_screenshot_20190512-174926.png

.

.

ADVERTORIALS