Η ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο Κω. Παραιτήθηκε υποψήφια από την Ισχυρή Κως. Κώλυμα και με υποψήφιο της παράταξης Όραμα + Δράση

Η ανακήρυξη των συνδυασμών από το Πρωτοδικείο Κω. Παραιτήθηκε υποψήφια από την Ισχυρή Κως. Κώλυμα και με υποψήφιο της παράταξης Όραμα + Δράση

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ της Μαρίας Παπαζαχαρίου για τη Δημοτική Τηλεόραση Κω, σύμφωνα με το οποίο από την ''Ισχυρή Κως'' παραιτήθηκε μια υποψήφια ενώ μη νόμιμη κρίθηκε υποψηφιότητα της παράταξης Όραμα + Δράση λόγω της ηλικίας του υποψηφίου.

Το ρεπορτάζ της Μαρίας Παπαζαχαρίου (dhras.gr)


Στις 11 σήμερα το πρωί στην δικαστική αίθουσα έγινε η επίσημη ανακήρυξη των υποψήφιων συνδυασμών για τις εκλογές της 26 ης Μαΐου από τους εισηγητές και υπό την προεδρία του προέδρου πρωτοδικών Αντώνη Κούρτογλου.

Εκτός της Πάτμου και της Κω στα υπόλοιπα νησιά οι συνδυασμοί ανακηρύχθηκαν κανονικά, ενώ σε ότι αφορά στους συνδυασμούς της ΚΩ όπως ανακοινώθηκε από την εισηγήτρια στις 7/5/19 υπέβαλε την παραίτησή της από τον συνδυασμό ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ και από το τοπικό της δημοτικής κοινότητας Αντιμάχειας στο οποίο είχε υποβληθεί ως υποψήφια στις 5 Μαΐου, η Διονυσία Γιακαλλή. Μετά την απόφαση του πρωτοδικείου που την έκανε αποδεκτή όπως ανακοινώθηκε από έδρας ,δεν συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ.

Η δεύτερη περίπτωση κατά τον εισηγητή αφορά την παράταξη ΟΡΑΜΑ + ΔΡΑΣΗ και τον υποψήφιο στο τοπικό συμβούλιο Ασφενδιού Κασίου Κωνσταντίνο του οποίου η υποψηφιότητα κρίθηκε μη νόμιμη λόγω της ηλικίας του η οποία είναι μικρότερη από αυτήν που προβλέπεται από τη νομοθεσία για την διαδικασία του εκλέγεσθαι .

Ως εκ τούτου με μια λιγότερη υποψηφιότητα από τις 120 που κατατέθηκαν αρχικά στο πρωτοδικείο στις 5 Μαΐου, ανακηρύσσεται το ψηφοδέλτιο της ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ και επίσης, με μια λιγότερη των 90 η παράταξη ΟΡΑΜΑ + ΔΡΑΣΗ.

ADVERTORIALS