Στ. Θεοδωράκης από την Κω: ''Λέμε αλήθειες μόνο, αυτός είναι ο προορισμός του Ποταμιού''

Στ. Θεοδωράκης από την Κω: ''Λέμε αλήθειες μόνο, αυτός είναι ο προορισμός του Ποταμιού''

Στην Κω βρίσκεται ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στα πλαίσια της περιοδείας του σε όλη την Ελλάδα, ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών.

Τον κ. Θεοδωράκη εκτός από το επιτελείο του τον συνοδεύουν και δύο υποψήφιοι Ευρωβουλευτές η κ. Όλγα Αυγουστάτου και ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με τον κ. Θεοδωράκη να αναφέρεται σε μια ερώτηση που του απηύθυνε, φτάνοντας στο χώρο της συνέντευξης, ένας συμπολίτης μας ο οποίος του ανέφερε χαρακτηριστικά ''Τι προσπαθείς και εσύ βρε Σταύρο;''

Απαντώντας σε αυτό το ερώτημα ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως το Ποτάμι προσπαθεί πρώτον για ένα κράτος που δεν θα είναι δέσμιο της κομματικής γραφειοκρατίας και δεύτερον την επόμενη ημέρα των Ευρωεκλογών η Ελλάδα να έχει μια σοβαρή εκπροσώπηση στα Ευρωπαϊκά Όργανα, λέγοντας πως οι Ευρωεκλογές θα είναι η αρχή για μια νέα ηγεσία της Ευρώπης.

Ο κ. Θεοδωράκης κάνοντας μαι ολιγόλεπτη εισαγωγή έδωσε το λόγο στα τοπικά ΜΜΕ για να του απευθύνουν ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι (μάλιστα ζήτησε το ίδιο να γίνεται και από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και να μην αποκλείονται τα τοπικά ΜΜΕ από τη διαδικασία των ερωτήσεων).

Σε ερώτηση του Kosnews24.gr για το κλίμα που εισπράττει στην περιοδεία του, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως στις τοπικές κοινωνίες υπάρχει μια λογική φιλοξενίας και σεβασμού του επισκέπτη, ενώ τόνισε πως τα κύρια θέματα που απασχολούν τους πολίτες με τους οποίους έρχεται σε επαφή αφορούν στη φορολογία και την οικονομία αφού η κοινωνία βρίσκεται μπλεγμένη σε μια στάσιμη οικονομία.

Ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας και σε ερώτηση σχετικά με τις αξιολογήσεις, ανέφερε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποτυγχάνουν σε δύο δημόσιες αξιολογήσεις από το ΑΣΕΠ θα πρέπει να απομακρύνονται και να παίρνουν νεότεροι τη θέση τους, οι οποίοι θα είναι και πιο καταρτισμένοι.

Ο Πρόεδρος του Ποταμιού τάχθηκε υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης καθώς το μέλλον όπως δήλωσε για τους πολίτες στην Κω, στα Δωδεκάνησα και στην Ελλάδα είναι να είναι Έλληνες πατριώτες, πολίτες της Ευρώπης με τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες με τους πολίτες στο Βορρά της Ευρώπης.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στην Κω, την οποία αγαπάει πολύ και διατηρεί φιλική σχέση με αρκετούς από τους κατοίκους της όπως τόνισε, δήλωσε πως κατά την άφιξή του αισθάνθηκε μια πίκρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, όπως αυτά που άφησε πίσω του ο σεισμός της 21ης Ιουλίου του 2017 (αποζημιώσεις, λιμάνι κλπ) και όχι μόνο.

Για το μεταναστευτικό ξεκαθάρισε πως πρέπει να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών για τις αιτήσεις ασύλου καθώς έτσι δημιουργούνται στρατιές ανθρώπων που είναι φυλακισμένοι στη χώρα ενώ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τόνισε πως η πρότασή του αφορά ενιαίους κανόνες ασύλου έτσι ώστε να πειστούν όλοι ότι υπάρχουν.

Σε άλλες δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ποταμιού τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών για το εθνικό συμφέρον και όπως τόνισε ελπίζει μετά την εκλογική αναμέτρηση των εθνικών εκλογών να υπάρξει ένα πνεύμα συνεννόησης σε μία φιλελεύθερη προοδευτική κατεύθυνση.

Ο κ. Θεοδωράκης μετά το πέρας των ερωτήσεων παρουσίασε τους δύο υποψήφιους Ευρωβουλευτές οι οποίοι πήραν τον λόγο εκφράζοντας την αγωνία τους για φλέγοντα θέματα τα οποία πρέπει να απασχολήσουν την χώρα μας και την Ευρώπη.


Ποια είναι η Όλγα Αυγουστάτου

Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, όπου τελείωσα τη Σχολή Χιλλ και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Φιλοσοφίας στο PanthéonSorbonneI. Εργάστηκα για 30 χρόνια στο Κολλέγιο Αθηνών του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, σε εκπαιδευτικές και διοικητικές θέσεις. Από το 2013 έχω σταματήσει να εργάζομαι στο Κολλέγιο. Από τότε έχω ασχοληθεί με εθελοντισμό για τα δικαιώματα των παιδιών και με τα παιδιά σε πένθος, με μεταφράσεις και επιμέλειες λογοτεχνικών κειμένων. Έχω επίσης συμμετάσχει σε πολιτιστικές δράσεις σύγχρονης τέχνης. Γράφω σε διαδικτυακά μέσα, ως συντάκτρια, για θέματα παιδείας. Συμμετέχω ως ιδρυτικό μέλος σε μια ομάδα που έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα σύγχρονο ανοιχτό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο κέντρο της Αθήνας. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά μου σχετίζονται με την εκπαίδευση των παιδιών αλλά και των ενηλίκων καθώς με την υγιή γήρανση των ανθρώπων και την ένταξή τους στην επαγγελματική και κοινωνική δράση. Είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφια σε οποιεσδήποτε εκλογές. Συντάσσομαι με το Ποτάμι, το μόνο κόμμα που μιλάει Ευρωπαϊκά σε εκλογές καθοριστικές για το μέλλον της Ευρώπης. Για το μέλλον όλων μας.


Ποιος είναι ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Ερευνητής σεισμολόγος, συνεργάτης της UNESCO

Σεισμολόγος με σπουδές, έρευνα, διδασκαλία στην Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιαπωνία και εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, UNESCO, Συμβούλιο Ευρώπης. Βραβεία από Ακαδημία Αθηνών και EuroScience. Φοίτησε σε νυχτερινό λύκειο, πολιτεύεται για πρώτη φορά.

ADVERTORIALS